Donald Trump semnalează redeschiderea timpurie a economiei: "SUA nu a fost construită să stea scoasă din priză"

Donald Trump
Donald Trump (Darren McCollester/Getty Images)

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că economia ţării, afectată de pandemia coronavirusului (COVID-19), s-ar putea redeschide mai devreme decât termenul iniţial de trei-patru luni.

"America va avea din nou şi în curând o economie funcţională. Foarte curând. Mult mai devreme de trei sau patru luni termen sugerat de cineva. Mult mai devreme. Nu putem lăsa ca tratamentul să facă mai rău decât boala", a declarat Trump la o conferinţă de presă luni. „Ţara noastră nu a fost construită pentru a sta închisă. Aceasta nu este o ţară care a fost construită pentru asta.”

Decizia cu privire la momentul redeschiderii economiei SUA va fi luată în 15 zile, a afirmat preşedintele.

Trump a adăugat că în momentul în care virusul Wuhan a lovit Statele Unite, acesta a fost într-un moment în care era financiar puternică, iar guvernul nu va lăsa criza declanşată de virusul Wuhan să schimbe acest lucru.

"Nu vom lăsa să se transforme într-o problemă financiară de lungă durată", a spus el. "O reparăm rapid ... Ţara noastră va fi mai puternică ca niciodată."

Trump a mai spus că nu ia în considerare o nouă rundă de interdicţii de călătorie.

Potrivit Centrului de Resurse pentru Coronavirus al John Hopkins, 43.214 persoane au contractat COVID-19 în Statele Unite, numărul deceselor atingând 533.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe