Dosarul Bica 2. Patru ani de închisoare pentru fosta şefă DIICOT, achitare pentru Videanu

Acuzată că i-a favorizat pe Videanu şi pe Tender, Alina Bica, fosta şefă a DIICOT a fost condamnată la patru ani de închisoare. Colegul său de dosar, Adriean Videanu, a scăpat însă achitat.
Alina Bica
Alina Bica (gov.ro)

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost condamnată marţi de magistraţii Înaltei Curţi la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, relatează Agerpres.

Pe de altă parte, colegul său de dosar, fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

Reamintim că dosarul "Bica 2" a fost trimis de DNA în instanţă pe data de 26 februarie 2015. Bica a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi favorizarea făptuitorului. Concret, Bica a fost acuzată de favorizarea fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, în dosarul Romgaz-Interagro, şi a afaceristului Ovidiu Tender în dosarul Rafo-Carom.

În acelaşi dosar s-au regăsit nume sonore precum Dorin Cocoş, pentru trafic de influenţă (două fapte) şi dare de mită, fiul acestuia Alin Cocoş, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită şi MIHĂILESCU IONUŢ FLORENTIN, fost consilier al lui Bica Alina Mihaela, persoană apropiată lui Cocoş Alin, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de luare de mită (2 fapte).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne