Dosarul Colectiv. Procurorii militari anunţă urmărire penală in rem pentru numeroase infracţiuni

Trei civili, printre care şi Adrian Despot, şi doar un pompier cărând un rănit din Colectiv.
Trei civili, printre care şi Adrian Despot, şi doar un pompier cărând un rănit din Colectiv. (Libertatea)

Parchetul Militar Bucureşti a dispus, marţi, începerea urmăririi penale in rem în cazul Colectiv, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu.

"Procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus prin ordonanţa din data de 29 octombrie începerea urmăririi penale cu privire la fapte sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpa, abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu pentru a se efectua cercetări cu privire la aspectele care rezultă din vizionarea imaginilor video apărute în spaţiul public în legătură cu modalitatea de intervenţie şi acordarea primului ajutor la incendiul de la clubul Colectiv, din seara de 30 octombrie 2015 de către persoane care au calitatea de militar", se precizează în comunicatul Parchetului Miliar Bucureşti.

Şi, în condiţiile în care Libertatea a publicat săptămâna trecută o înregistrare video de la Colectiv ascunsă timp de 4 ani, cercetările vizează şi sustragerea de probe. Totodată, în condiţiile în care un ofiţer ISU a fost înregistrat în timp ce înjură victimele - mai exact morţii - se cercetează şi fapta de profanare de cadavre sau morminte.

"Prin aceeaşi ordonanţa s-a dispus începerea urmăririi penale şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte pentru a fi efectuate cercetări referitoare la împrejurările în care, potrivit înregistrărilor audio-video apărute în spaţiul public, o persoană având calitatea de militar a adresat cuvinte injurioase, posibil la adresa unor persoane decedate în incendiul din clubul Colectiv", se mai arată în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne