Dosarul “Vizită la Trump”, restituit de judecători definitiv la DNA

Liviu Dragnea (Epoch Times Romania)
Ana Ion
12.04.2024

Completul de cameră preliminară de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a restituit definitiv la DNA dosarul “Vizită la Trump” privindu-i pe Liviu Dragnea şi Cristi Burci, relatează G4Media.

În aprilie 2023, Tribunalul Bucureşti a retrimis procurorilor DNA dosarul care investighează modul în care Liviu Dragnea a ajuns la ceremonia de inaugurare a fostului preşedinte Donald Trump, potrivit minutei de şedinţă. Decizia a fost contestată de procurori.

În octombrie 2022, judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti a exclus audierile făcute de FBI în dosarul DNA “Dragnea – vizită la Trump” şi a cerut DNA să remedieze presupuse vicii de procedură, potrivit minutei consultate de G4Media.

În mai 2021, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) l-a trimis în judecată pe Liviu Dragnea, acuzat de trafic de influenţă în legătură cu vizita făcută în ianuarie 2017 la Washington, cu ocazia inaugurării preşedintelui SUA de la acel moment, Donald Trump. În dosar, au mai fost deferiţi justiţiei Gheorghe Dimitrescu – fost consul general al României la Bonn, afaceriştii Dan Valentin Belcea şi Cristi Burci, fiul său Carlo Burci.

Procurorii DNA îl acuză pe Dragnea că ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri foloase necuvenite pentru el şi pentru PSD, în schimbul cărora a încercat să influenţeze premierul şi alţi miniştri din guvernele PSD. Foloasele necuvenite ar fi vizita la ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump şi servicii de lobby.

Articolul integral poate fi citit aici.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor