Două cutremure şi 30 de replici zguduie centrul Italiei

Două seisme puternice au zguduit miercuri centrul Italiei, doborând linii de curent şi de telefonie, afectând clădiri şi generând panică în rândul rezidenţilor mai multor oraşe deja tensionate de un cutremur soldat cu aproximativ 300 de morţi cu două luni în urmă.
Distrugeri provocate de cutremur în satul italian, Borgo Sant’Antonio, 26 octombrie 2016.
Distrugeri provocate de cutremur în satul italian, Borgo Sant’Antonio, 26 octombrie 2016. (Captură Foto)

Două cutremure – unul de 5,4 grade şi altul de 5,9 grade – au avut loc în centrul Italiei miercuri seara la distanţă de două ore şi au provocat pagube unui anumit număr de clădiri în câteva oraşe din centrul Italiei. Cutremurele au făcut parte din aceeaşi activitate seismică ce a început în 24 august cu un cutremur în Munţii Apenini.

Situaţia nu este atât de catastrofală precum s-ar fi aşteptat autorităţile după un astfel de cutremur puternic, a declarat Fabrizio Curcio, şeful departamentului pentru protecţie civilă a Italiei.

El a declarat că mai multe persoane s-au deplasat la spital pentru răni uşoare şi atacuri de panică.

Oficialii au declarat că pompierii şi angajaţii serviciilor pentru protecţie civilă, inclusiv echipe pregătite pentru a găsi persoane printre dărâmături, se află în oraşele lovite de cutremur pentru a monitoriza situaţia.

Miercuri noaptea, mulţi rezidenţi din zonele afectate au ales să doarmă în maşini, a raportat televiziunea italiană.

De asemenea, în cursul nopţii au avut loc cel puţin 30 de replici, dintre care, două au fost mai puternice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe