Două femei, investigate de poliţişti pentru înşelăciune. Au facut “dezlegări de farmece” şi au citit în “cărţi de tarot”

(Facebook / PolitiaCapitalei.RO)
Andrei Popescu
28.05.2024

Două femei care se autoproclamă vindecătoare şi clarvăzătoare – una din Galaţi şi cealaltă din Prahova – sunt investigate de poliţişti sub acuzaţia de înşelăciune. Acestea sunt bănuite că au obţinut zeci de mii de euro pretinzând că oferă servicii de “vindecare energetică” şi “dezlegare de farmece”, racolând clienţi prin intermediul internetului, relatează Fanatik.

De asemenea, poliţiştii din Satu Mare, Prahova şi Galaţi au efectuat luni patru percheziţii în municipiile Ploieşti şi Galaţi, la domiciliile celor două suspecte.

Cazul, care implică cele două femei, este gestionat de poliţiştii din Satu Mare, după ce mai multe victime au reclamat că au fost înşelate de cele două, una din Galaţi şi cealaltă din Prahova.

Potrivit site-ului citat, aşa zisele “vrăjitoare” ar fi oferit ritualuri spirituale, dezlegări de farmece, vindecare energetică, citiri în cărţi de tarot şi alte servicii în schimbul unor sume de bani, cauzând un prejudiciu total estimat la 95.000 de euro.

“În perioada octombrie 2023 – mai a.c., două persoane cercetate, domiciliate în judeţele Galaţi şi Prahova, care s-ar fi prezentat în mediul on-line ca tămăduitoare şi clarvăzătoare, ar fi indus în eroare mai multe persoane vătămate, efectuând ritualuri spirituale, dezlegări de farmece, vindecare energetică, citire în cărţi de tarot şi alte servicii, în schimbul unor sume de bani, fiind cauzat un prejudiciu estimat la 95.000 de euro”, a transmis, marţi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Satu Mare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor