"Dovada marii sfidări naţionale!" PSD-ALDE a votat pentru creşterea pensiei şi salariului Avocatului Poporului

În timp ce majorarea pensiilor a milioane de români a fost amânată, PSD şi ALDE au găsit de cuviinţă să-i crească salariul şi pensia lui Victor Ciorbea, acuză deputata PNL Raluca Turcan.
Victor Ciorbea - Avocatul Poporului
Victor Ciorbea - Avocatul Poporului (Florin Chirila/Epoch Times)

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan acuză o "mare sfidare naţională" din partea majorităţii PNL-ALDE, care a votat, marţi, pentru creşterea pensiei Avocatului Poporului. "Este revoltător, este respingător şi cred că în timp acest comportament va ajunge să fie sancţionat!", susţine Turcan.

"Dovada marii sfidări naţionale! Majoritatea PSD-ALDE a votat pentru creşterea pensiei şi salariului Avocatului Poporului! În loc să respecte angajamentul faţă de pensiile a milioane de români au oferit: amânarea creşterii pensiilor şi scăderea puterii de cumpărare. Adică - sărăcie. În plus, sfidarea nu are limite: astăzi au votat rapid în Parlament majorarea pensiei Avocatului Poporului şi, indirect a salariului. PNL a votat împotriva acestui proiect. Coaliţia PSD-ALDE a făcut această iniţiativă! În condiţiile în care pentru milioane de oameni au amânat majorarea pensiilor şi recuperările salariale acordate de instanţele de judecată", scrie Turcan pe Facebook.

Liberala mai transmite că PNL a votat împotriva acestui proiect din 2 motive:

"1. pentru că respingem un comportament mincinos atunci când speculezi nevoia firească a oamenilor de mai bine. Chiar credem că sunt oameni care au votat şi PSD şi ALDE sperând că se vor ţine de cuvânt şi le vor majora pensiile şi salariile, dar nu mărindu-le costurile şi scăzându-le astfel puterea de cumpărare.

2. pentru că s-au folosit de solicitarea de reexaminare, au modificat un text legislativ, care viza îmbunătăţirea funcţionarii instituţiei Avocatului Poporului şi au introdus privilegii.

Este revoltător, este respingător şi cred că în timp acest comportament va ajunge să fie sancţionat.
PNL respinge acest comportament. De aceea am votat împotriva acestui proiect.", concluzionează Turcan.

Reamintim că astăzi, Camera Deputaţilor a admis parţial cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis privind modificarea şi completarea Legii nr. 35/1997 pentru organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatului Poporului, stabilind că pensia de serviciu a Avocatului Poporului se actualizează în raport cu indemnizaţia judecătorilor Curţii Constituţionale şi se impozitează potrivit legii.

Proiectul mai prevede că, dacă în urma actualizării rezultă o pensie de serviciu mai mică, Avocatul Poporului îşi păstrează pensia aflată în plată.