Dr. Beatrice Mahler: Orice pat se ocupă în câteva minute. Locurile se eliberează doar pentru că unii pacienţi nu supravieţuiesc

(turnulsfatului.ro)

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Capitală, a declarat, luni, la Digi24, că paturile secţiei ATI a instituţiei pe care o conduce sunt ocupate complet şi sunt eliberate doar după decesul pacienţilor. Remarcile vin în contextul în care, luni, la amiază, nu mai exista niciun pat liber la secţiile ATI Covid din Bucureşti.

“Orice pat se ocupă în câteva minute. Secţia e plină şi ea. Locurile eliberate s-au eliberat doar pentru că pacienţii nu au reuşit să treacă prin afecţiune cu bine. Suntem pe punctul în care numărăm paturile libere ca urmare a externării, dar sunt foarte puţine. Gărzile sunt greu de dus, nu avem locuri pentru pacienţii Covid, nu mai vorbesc de ATI. Presiunea e deja în secţii. Am putut interna pacienţi azi (luni - n.r.), dar din păcate am pierdut foarte multe vieţi în acest weekend.

Este o situaţie extrem de dificilă. Aceste vieţi pierdute ne marchează pe toţi. Pierdem un număr mare de oameni, deoarece afectarea cu care vin e extrem de mare, capacitatea lor pulmonară este important afectată. Ei vin foarte târziu, sunt foarte puţine şanse medicale de succes în cazul lor. Am avut unde să internăm, dar pentru că unii pacienţi au pierdut lupta cu viaţa”, a precizat Mahler.

De asemenea, medicul a afirmat că, deşi situaţia e dificilă, va fi şi mai greu în spitale în perioada următoare:

“E doar începutul presiunii. La ce vedem că se întâmplă, cum se raportează infectările, cum sunt respectate regulile, mi-e teamă că suntem doar la început şi că va fi extrem de greu în spitale în următoarea perioadă”.

Situaţii similare sunt şi la alte spitale din Capitală. De exemplu, la Spitalul “Victor Babeş”, nu mai sunt locuri libere nici la ATI şi nici în secţii, în timp ce numărul pacienţilor internaţi la secţiile ATI ale Institutului “Matei Balş” este în creştere.