Dr Fauci spune americanilor că vor trebui să poarte măşti până în 2022

Dr. Anthony Fauci
Dr. Anthony Fauci (Getty Images)

Dr. Anthony Fauci, consilierul medical de vârf al Casei Albe, a declarat, duminică, faptul că este posibil ca americanii să trebuiască să poarte măşti până în 2022.

Când a fost întrebat în timpul unui interviu difuzat de postul CNN dacă americanii vor trebui să poarte măşti în continuare anul viitor, Fauci a răspuns că „este posibil să fie aşa”.

„Cred că vom avea un grad semnificativ de normalitate, dincolo de povara teribilă prin care am trecut cu toţii în ultimul an, iar pe măsură ce intrăm în toamnă şi iarnă până la sfârşitul anului, sunt complet de acord cu preşedintele că ne vom apropia de un grad de normalitate”, a spus Fauci.

Cu toate acestea, Fauci a remarcat faptul că lucrurile s-ar putea să nu revină exact la modul în care erau înainte de pandemia virusului Wuhan şi că este posibil ca oamenii să mai trebuiască să poarte măşti până când numărul zilnic de cazuri scade şi „majoritatea covârşitoare” a oamenilor sunt vaccinaţi.

„Dacă combinaţi vaccinarea majorităţii oamenilor din ţară cu obţinerea unui nivel de răspândire a virusului în comunitate foarte scăzut, atunci cred că vom putea spune, în principiu, că nu mai trebuie să purtăm măşti”, a spus Fauci.

Remarca lui Fauci a survenit după ce Biden a vizitat vineri un laborator de producţie a vaccinurilor Pfizer din Michigan, unde a spus că speră că naţiunea se va apropia de normalitate până la sfârşitul anului 2021, pe măsură ce vaccinurile continuă să fie produse.

Biden a refuzat apoi să facă o promisiune pentru că „lucrurile se pot schimba”.

„Nu pot să îmi iau acest angajament faţă de voi. Există şi alte tulpini ale virusului. Nu ştim ce s-ar putea întâmpla în ceea ce priveşte ratele de producţie”, a spus el. „Dar facem tot ceea ce ştiinţa a indicat că ar trebui să facem, iar oamenii depun eforturi pentru a face tot ce trebuie făcut”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură