Dragnea: Am muncit foarte mult pentru magistraţi. Din păcate, un sistem ocult şi corupt a penetrat justiţia

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a intrat în vizorul presei, luni, în cadrul unei conferinţe la Parlament, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a pus din nou pe jar sistemul judiciar prin cele mai recente proiecte de ordonanţă pe care pe promovează.

Un reporter i-a atras atenţia liderului PSD, că deja aceste OUG-uri sunt criticate de asociaţii de magistraţi, au fost din nou proteste, este reproşat faptul că se reduce termenul de prescripţie, se reduc pedepse etc.

"Când o să-i văd pe aceşti domni şi doamne, pe care îi respect foarte mult şi pentru care am muncit foarte mult şi ca parlamentar şi ca membru în Guvern şi ca orice pentru a avea condiţii bune, când o să-i văd că protestează pentru abuzurile inimaginabile într-un stat democratic care s-au întâmplat în justiţia din România atunci o să vă răspund la genul acesta de întrebări. Până atunci, nu. Şi în acelaşi timp respect toţi magistraţii care au avut poziţii publice în care au condamnat fără ezitare astfel de abuzuri, pentru că, din păcate, un sistem ocult şi corupt a penetrat justiţia română. Şi o ştiţi şi voi, o ştiu şi eu, şi o ştie mare parte din populaţia României.

Despre asta Iohannis nu vorbeşte niciodată ca şef al statului şi mulţi alţi din sistem nu vorbesc. Ăsta este un fapt de o gravitate foarte mare, protocoale secrete, dosare, documente care sunt trimise în instanţă cu specificaţia clară că avocaţii nu au acces la ele şi noi vorbim de dreptul la un proces echitabil sau un proces corect? Vorbim de prezumţia de nevinovăţie? Asta sunt lucruri care trebuie să fie discutate până când toţi avem garanţia că aşa ceva nu se mai întâmplă în ţara noastră.

Am vorbit cu mulţi colegi, cu mulţi oameni care aveau o altă poziţie şi care erau foarte nervoşi până când, din păcate, şi lor li s-a întâmplat un abuz şi au rămas şocaţi. Au rămas şocaţi când au simţit pe propria piele că ceea ce spuneam noi şi mulţi alţii este adevărat", a fost răspunsul lui Dragnea.

Reamintim că trei asociaţii ale magistraţilor au cerut factorilor decidenţi să renunţe la adoptarea ordonanţelor vizând modificarea Codurilor Penale şi a celei care va da posibilitatea celor condamnaţi definitiv în ultimii 5 ani de completurile de 5 judecători de la Înalta Curte să conteste sentinţele. Potrivit magistraţilor, astfel de modificări atacă însăşi structura sistemului de drept penal. Detalii aici.

Între timp, magistraţii au ieşit din nou în stradă, iar opoziţia a avertizat că OUG-urile pe Codurile penale aruncă în aer justiţia română şi îl vor scăpa pe liderul PSD de condamnare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne