Dragnea, despre numirea viitorului premier: PSD va face o singură propunere!

În replică la faptul că Iohannis a anunţat că nu va numi un premier cu dosar penal, Liviu Dragnea susţine că nimeni - cu excepţia românilor - nu are dreptul să spună care sunt criteriile pentru numirea noului prim ministru.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD)
Liviu Dragnea(Presedinte PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a reiterat, în prima zi a campaniei electorale, că prima condiţie pe care trebuie să o îndeplinească viitorul premier nominalizat de formaţiune este să fie din partid, a doua fiind să fi lucrat la programul de guvernare. Cât despre a nu avea dosar penal - condiţie impusă de preşedintele Iohannis - Dragnea a părut să nu ţină prea mare cont de ea, relatează digi24.ro.

„Criteriile nu pot fi decât ale românilor. În momentul în care românii votează, înseamnă că şi-au exprimat încrederea în nişte oameni, în nişte candidaţi, în nişte partide pe care vor să le vadă la guvernare. Ar putea cineva din ţară sau din afara ţării să spună că votul românilor nu contează? Sigur, ar putea. Dar va fi puţin deranj”, a declarat liderul PSD.

Dragnea a mai susţinut că partidul său va avea o singură propunere pentru funcţia de premier şi că aceasta nu va fi schimbată, chiar dacă preşedintele Iohannis o va respinge.

„Nu văd de ce preşedintele României să nu respecte un vot legitim, un vot cinstit, un vot universal. Nu văd de ce trebuie să discutăm despre această ipoteză”, a declarat Dragnea.

În finalul intervenţiei susţinute la Turnu Măgurele, în prima zi a campaniei electorale, Dragnea - condamnat în primă instanţă la închisoare cu suspendare în dosarul fraudării referendumului din 2012 şi pus sub acuzare într-un al doilea dosar - a explicat cum şi-a schimbat imaginea din cea de lider de partid, într-un profil de premier.

„Eu am vrut să schimb întâi profilul partidului şi e o schimbare din ce în ce mai greu de contestat. Automat şi profilul preşedintelui se schimbă, trebuie să fie un preşedinte de partid care nu este doar politic, este un preşedinte care să înţeleagă ce înseamnă economia, zona socială din ţara lui, pentru că atunci când promovează, susţine iniţiative legislative, să înţeleagă ce efecte au şi dacă sunt posibile. Eu cred că aşa trebuie să fie un preşedinte de partid”, a afirmat Dragnea, conform sursei citate

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne