Dragnea, despre viitorul alături de Oprea: ”A contat foarte mult poziţia UNPR la moţiunea de cenzură"

Liderii PSD vor decide, până cel târziu la începutul lunii decembrie, dacă merg în alegerile locale din 2016 alături de UNPR.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că până cel târziu la 1 decembrie, social-democraţii vor lua o decizie cu privire la posibilele alianţe electorale, relatează stiripesurse.ro.

”Posibilele alianţe pe care le putem face trebuie să le stabilim până la 1 decembrie, maximum 1 decembrie. Nu putem depăşi 1 decembrie pentru că trebuie să ne stabilim totuşi candidaţii pentru fiecare localitate. Cred că avem suficient timp - o lună, o lună şi jumătate este suficient timp”, a declarat Dragnea.

Potrivit sursei citate, Dragnea a mai precizat că majoritatea membrilor din teritoriu consideră că ar trebui făcută o alianţă cu UNPR.

”A contat foarte mult poziţia UNPR la acesta moţiune de cenzură, în condiţiile în care o lungă perioadă de timp presa şi opoziţia dădeau ca sigură ieşirea UNPR din coaliţie şi votarea moţiunii de cenzură. Faptul că UNPR a stat lângă noi rezistând la toate aceste presiuni şi promisiuni a contat foarte mult. Mulţi colegi din teritoriu spun că este bine să facem alianţă cu UNPR, adică alianţa de centru-stânga să fie repusă pe tapet, să redevină funcţională”, a declarat liderul interimar al PSD.

Declaraţiile lui Dragnea vin în contextul în care recent, în presă a apărut informaţia că recentul linşaj mediatic împotriva lui Dragnea ar avea la bază supărarea lui Gabriel Oprea, nemulţumit de faptul că noii şefi ai PSD au amânat negocierile pentru protocolul de alianţă între PSD şi UNPR, care ar fi trebuit să fie semnat iniţial în mai, apoi în octombrie, iar acum, în decembrie. Potrivit bn24.o, Oprea dorea ca la Congresul PSD să fie adoptată o rezoluţie privind alianţa electorală PSD-UNPR, pentru alegerile locale şi parlamentare de anul viitor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne