Dragnea, în faţa instanţei: În ritmul ăsta o să ajungem să se judece cererea de eliberare când voi termina pedeapsa

Liviu Dragnea, cu catuse la maini, iesind din sala de judecata
Liviu Dragnea, cu catuse la maini, iesind din sala de judecata (Screenshot Facebook)

Tribunalul Bucureşti a decis, marţi, că nu are competenţa necesară să judece contestaţia la executarea pedepsei depusă de fostul lider PSD Liviu Dragnea. În consecinţă, cererea lui Dragnea a fost trimisă Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit g4media.ro, avocaţii lui Dragnea nu au fost de acord cu decizia Tribunalului de a pasa cererea acestuia la Înalta Curte de Casaţie, argumentând că acţiunea introdusă de fostul lider al PSD nu se bazează pe norme legale interne, ci pe prevederi CEDO. În fapt, în luna ianuarie Înalta Curte îi respinsese lui Dragnea o solicitare identică.

„Cererea noastră se referă la starea de detenţie. Nu am invocat nicio normă internă, ci prevederi CEDO. Noi ne referim la legalitatea detenţiei, iar competenţa aparţine instanţei de executare, care este Tribunalul Bucureşti. Mestecând gumă domnul procuror, poate nu am fost eu atent ce a spus. O mestecă ostentativ în continuare, doamnă preşedintă”, a afirmat avocatul Corneliu Liviu Popescu.

La rândul său, Dragnea s-a arătat deranjat de invocarea excepţiei respective. Prezent în sala de judecată, fostul şef PSD s-a plâns că cererea îi este amânată din variate motive şi că îşi va executa pedeapsa până să se ia o decizie privind solicitarea sa.

„Nu am pregătire juridică, dar constat că, după o cerere de recuzare şi o cerere de abţinere respinse, acum Tribunalul vrea să mute la altă instanţă. Cred că în ritmul ăsta o să ajungem să se judece când se va termina mandatul”, a afirmat Dragnea.

Reamintim că Dragnea a ajuns la Rahova după ce a fost condamnat definitiv la 3 ani şi şase luni de închisoare în dosarul Bombonica. Pe 27 mai 2019, Instanţa supremă l-a condamnat definitiv pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a contribuit la menţinerea în funcţie la DGASPC Teleorman a două angajate - Anisa Niculina Stoica şi Adriana Botorogeanu, care de fapt nu se prezentau, ci îşi desfăşurau activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne