Dragnea: Iohannis vrea să fiu eliminat sau băgat în puşcărie. Am avut parte şi de o tentativă de omor, nişte străini..

După o tăcere "apăsată" care s-a întins pe zile bune, Liviu Dragnea a apărut într-un final la Antena 3, aceasta fiind prima ieşire publică a liderului PSD după incidentele violente din Piaţa Victoriei, care s-au soldat cu sute de victime.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea - negru la faţă - a apărut marţi seară, în platou la Antena 3, de unde a lansat acuzaţii extrem de grave la adresa şefului statului Klaus Iohannis. Mai exact, primul om din stat ar dori fie eliminarea sa, fie trimiterea sa la puşcarie. Mai mult, s-ar fi încercat chiar asasinarea sa la un moment dat, însă planul ar fi eşuat, ecuaţie în care a fost vehiculat şi numele miliardarului Soros.

Potrivit lui Dragnea, Iohannis ar fi îngrijorat că românii, mulţumiţi de guvernarea PSD, nu-l vor mai alege pentru un nou mandat, aşa că, ajutat de statul paralel încearcă orice să-l compromită.

Umărul la asta l-ar pune şi unele mulţinationale şi bănci, nemulţumite că PSD le împiedică să-şi externalizeze profitul.

Întrebat de Alessandra Stoicescu cum se face că a ajuns "vinovatul de serviciu" pentru ceea ce se întâmplă în ţară, liderul PSD a replicat:

"S-au întâmplat lucruri bune, mult prea bune pentru România. Să luăm în interior, un grup de companii mari care au vrut şi au şi procedat în sensul ăsta ca să aibă activităţi în România dar să nu verse la bugetul de stat, să nu plătească la bugetul de stat toate taxele şi impozitele aşa cum plăteşte orice firmă românească. E aşa-zisa externalizare a profitului. E vorba de unele multinaţionale, unele bănci, dau doar un exemplu, e vorba de unele proceduri pe care le-au folosit şi încă le mai folosesc...puţin... Să zicem că fabric ceva aici, produc ceva aici, în România, şi eu import de la firma mamă un produs cu o valoare neverosimil de mare, profitul de aici mi se diminuează, iar profitul la compania mamă creşte. Consultanţe, sume uriaşe, firme de recuperare a datoriilor, vânzarea unor credite neperformante la valori extrem de mici (...) Eu cred că instituţiile statului au început să prindă curaj şi să investigheze.

O altă componentă e cea politică, să îl luăm pe Klaus Werner Iohannis, e preşedintele românilor, ciclistul numărul 1 al românilor, vine anul 2019... dacă anul trecut spunea ... nu o să mărească nici pensiile nici salariile, programul economic e o minciună, nu o să adopte măsuri de relaxare fiscală, nu o să aibă bani de pensii şi salarii, transferul contribuţiilor... s-a dovedit că am avut o creştere economică foarte mare, 6%, ne-am încadrat în deficitul de 3%, am pus 2% la apărare, pensiile au crescut, salariile au crescut inclusiv cele de la Administraţia Prezidenţială. A venit 2018... pensia va creşte, şi atunci ce vă spune Iohannis în anul prezidenţial 2019, mai ales că România va prelua preşedinţia Consiliul UE şi s-a decis că primul ministru gestionează asta, ceea ce înseamnă că doamna premier va negocia cu toţi şefii de guverne din UE.

Şi acum, el zice, şi şi cel din jurul lui, braţele înarmate - deci eu în 2019 eu ce o să spun, alegeţi-mă încă o dată că nu am făcut nimic, ba am făcut chiar rău, am blocat Guvern, Parlament, am pus presiune pe CCR, pe judecători, pe CSM, alegeţi-mă ca să vă dau încă 5 ani de zile de scandal, blocaje. Iar de partea cealaltă vor fi salarii mai mari, pensii mai mari (...). Şi atunci ideea lui Iohannis e aşa, omul ăsta trebuie eliminat ori băgat la puşcărie. Şi atunci articole comandate în presa străină, dar ce nu s-a spus despre mine, familia mea..."

Alessandra Stoicescu: De două ori mi-aţi spus că se doreşte să fiţi omorât...

Dragnea: Am fost ameninţat în aprilie. Au venit patru străini în România, au fost cazaţi la Athenee Palace, au stat o săptămână aici, mă rog, am scăpat.

Alessandra Stoicescu: Au ajuns în preajma dvs.?

Dragnea: Da.

Alessandra Stoicescu: Care era planul? Că nu suntem într-un stat mafiot...!

Dragnea: Ba da, suntem într-un stat parţial mafiot. Statul paralel este o mafie!

Alessandra Stoicescu: Există un dosar, se cercetează asta?

Dragnea: Ştiu că s-a cercetat...mai departe nu ştiu...

Alessandra Stoicescu: Cine îi plătise, aţi aflat?

Dragnea: Un om foarte celebru.

Alessandra Stoicescu: Soros, vă gandiţi la el?

Dragnea: Nu, nu mă gândesc la el, el se gândeşte la mine...