Dragnea, mişcare tactică: Angajatorii care nu plătesc contribuţiile angajaţilor, vinovaţi de infracţiune

Neplata contribuţiilor angajaţilor de către angajatori va deveni infracţiune, a anunţat liderul PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

De la 1 ianuarie intră în vigoare ordonanţa de urgenţă prin care contribuţiile vor fi trecute în sarcina salariaţilor. Dacă angajatorii nu vor plăti aceste contribuţii în numele angajaţilor se vor face vinovaţi de comiterea unei infracţiuni, a atras atenţia vineri, în faţa presei, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"Aţi atins un subiect foarte important, care nu s-a discutat până acum. Şi poate chestiunea asta generează atâta scandal. Toate contribuţiile vor deveni stopaj la sursă. Dacă nu vor fi plătite, asta înseamnă infracţiune. Asta înseamnă că vom avea garanţia că toate aceste contribuţii vor fi plătite până la ultimul leu", a declarat Dragnea, citat de Digi24.

Potrivit liderului PSD, o astfel de prevedere privind încadrarea la categoria infracţiune a neplăţii contribuţiilor va fi cuprinsă fie în ordonanţa pe care urmează să o adopte Guvernul Tudose, fie într-o lege în Parlament.

"Vor fi în Ordonanţă sau în Parlament. Posibil să fie în Ordonanţă. Ei vor aproba azi, nu ştiu exact forma finală, dar principiul este discutat şi acceptat în coaliţie", a precizat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne