Dragnea nu se lasă! Pregăteşte o lecţie "nimicilor" de la Iaşi. Se anunţă mare miting (surse)

Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Sâmbăta trecută, Liviu Dragnea şi colegii săi au plecat cu dubiţa de la Iaşi pentru a nu da ochii cu manifestanţii revoltaţi de modul în care social-democraţii conduc ţara. Deloc descurajat de acest incident, social-democraţii ar pregăti acum un mare miting la Iaşi, miting pe care Dragnea îl vrea ca o contrapondere la incidentele de sâmbăta trecută, când a fost huiduit de protestatari, au declarat pentru Digi24.ro surse din conducerea PSD.

În consecinţă, social-democraţii au primit consemn să deplaseze în data de 9 mai la Iaşi minimum 40 000 de oameni la un miting.

Pe lângă faptul că social-democraţii îşi vor "zdrobi" contestatarii prin prezenţă masivă, mitingul se doreşte a fi şi un eveniment care să deturneze din atenţia publicului faţă de Summit-ul de la Sibiu, programat în aceeaşi zi. Mai exact, pe 9 mai la Sibiu urmează să aibă loc Summit-ul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană. Evenimentul va fi găzduit de preşedintele Iohannis şi prezidat de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Vor lua parte de asemenea preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, precum şi liderii ţărilor UE, de la Angela Merkel şi Emmanuel Macron până la premierul Spaniei, Pedro Sanchez.

Revenind la mitingul de la Iaşi, pesediştii încă nu au făcut cerere pentru a obţine autorizaţie pentru această manifestaţie, a declarat pentru Digi24.ro primarul Iaşului, Mihai Chirica. ”Da, a apărut în spaţiul public o astfel de informaţie, dar nu o pot confirma pentru că nu avem nicio înştiinţare oficială”, a spus primarul Chirica.

Reamintim că în urmă cu o săptămână, liderii PSD - inclusiv sau, în special Liviu Dragnea - au fost primiţi cu huiduieli la Iaşi de contestatarii lor. Nici măcar fanfara adusă de social-democraţi nu a reuşit să acopere scandarea "Hoţii, Hoţii". Finalmente, Dragnea şi colegii săi au plecat cu o dubiţa adusă chiar la treptele clădirii în care se strânseseră social-democraţii.

Mai merită menţionat că Dragnea a fost întâmpinat cu pancarte pe care era afişat mesajul "Bine ai venit, nimicule, în Moldova!". Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.