Dragnea: "Nu vreau să se pună semnul egal între prezidenţiale şi referendum!" (Video)

Condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul fraudării referendumului din 2012, Dragnea ar vrea să nu se pună semnul egal între referendum şi prezidenţialele din 2014, care i-au adus lui Titus Corlăţean o acuzaţie de abuz în serviciu.
Liviu Dragnea (presedintele PSD)
Liviu Dragnea (presedintele PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Întrebat luni de presă, în contextul în care DNA cere începerea urmării penale faţă de Titus Corlăţean în dosarul Diaspora, dacă fostul ministru de externe poate fi un om care a riscat pentru alţii şi dacă se poate pune semnul egal între prezidenţiale şi referendum (dosar în care şeful PSD a fost condamnat la închisoare cu suspendare), Dragnea a negat hotărât.

"Nu, eu vreau să nu se pună semnul egal. Nu vreau să se pună semnul egal! Ttitus Corlăţean este un om pe care l-am apreciat tot timpul şi îl apreciez în continuare şi nu cred că Titus Corlăţean a încălcat vreodată legea.", a declarat Dragnea.

La întrebarea dacă PSD-ul îşi reproşează ceva în modul în care a organizat alegerile prezidenţiale prin social-democraţii aflaţi în anumite funcţii cheie (precum Ponta şi Corlăţean), Dragnea a negat afirmând că PSD nu a organizat alegerile iar singurul lucru pe care şi-l reproşează este că a ajuns preşedinte Iohannis.

"Asta e un reproş pe care o să îl ducem în suflet mult ani de aici înainte", a declarat Dragnea.

Reamintim, în context, că la scurtă vreme după eşecul lui Ponta în alegeri, Marian Vanghelie, exclus de Dragnea din PSD, a declarat că Guvernul a împiedicat cu bună ştiinţă suplimentarea numărului de centre de vot la alegerile prezidenţiale din 2014 şi-l indica pe Dragnea ca principal vinovat.

"Ponta ştia, iar Dragnea l-a oprit să facă secţiile de votare. Eu cred, că pentru ca şi-au bătut joc de români, trebuie să se înceapă urmărirea penală pentru aceşti vinovaţi. Să nu se mai ascundă în spatele MAE. (...) Nu se poate să opreşti un drept fundamental. Aici e vorba de sute de mii de români şi nu este vorba de un moft de-al lui V. Ponta şi al lui Liviu Dragnea. (...) Liviu Dragnea, în calitate de director de campanie, cu staff-ul, cu Bogdan Teodorescu, cred că s-au năpustit asupra ministrului Titus Corlăţean, şi bineînţeles cu decizia luată la final a lui Victor Ponta, pentru că i s-a spus foarte clar că dacă dau drumul la vot în diaspora au pierdut.

Şi au spus ca şi-o asumă. Şi dacă şi-au asumat-o, păi atunci să şi-o asume. Eu am spus - să se ia stenogramele telefoanelor acestor colegi. Poate am fost lângă unul dintre colegi când au discutat", a declarat, la scurt timp după ce a fost exclus din PSD, Marian Vanghelie.

Marian Vanghelie este martor în dosarul Diaspora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne