Dragnea: Protestele au fost o tentativă eşuată de lovitură de stat. Jandarmeria şi-a făcut treaba

Invitat la Antena 3, liderul PSD Liviu Dragnea a abordat şi cel mai fierbinte subiect al momentului, protestul din 10 august, care s-a soldat cu sute de victime după intervenţia în forţă a Jandarmeriei.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

În linie cu ministrul de Interne Carmen Dan, preşedintele PSD Liviu Dragnea a susţinut marţi seară, la Antena 3, că Jandarmeria a acţionat legal la mitingul Diasporei şi că el nu a văzut nicio intervenţie disproporţionată, ci că protestatari violenţi au încercat să linşeze o biată jandarmeriţă. De altfel, liderul PSD acuză o veritabilă încercare de lovitură de stat, care a eşuat ca urmare a intervenţiei forţelor de ordine.

În aceleaşi timp, Dragnea şi-a reluat acuzaţiile la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, a PNL şi a USR, precizând că de teama să nu piardă alegerile şi să ajungă la coşul de gunoi al istoriei, promovează violenţa şi vor Guvernul lor cu orice preţ.

"Dacă era protestul contra lui Iohannis la Cotroceni şi un grup bine organizat şi incitat voiau să spargă cordonul de jandarmi, băteau jandarmii, le dădeau cu pietre în cap, cu sticle de apă, ce făcea Iohannis, tot aşa ieşea să certe jandarmii? Celor de la PNL şi USR le place violenţa, pentru că ei la vot pierd, ei vor să-şi pună guvernul lor cu orice preţ. Şi Iohannis la fel, pentru că ei ştiu că dacă acest guvern merge până în 2020 ei vor avea un scor de prăbuşire şi la prezidenţiale şi la parlamentare, se pot duce la coşul de gunoi al istoriei. Aceşti oameni de un an şi jumate nu fac decât să promoveze violenţa, şi de limbaj şi fizică, asta nu este o politică pentru români, este o acţiune pentru ei", a declarat Dragnea.

De asemenea, Dragnea a mai susţinut că SRI nu i-a trimis nicio informare despre posibile violenţe la protest, deşi el are dreptul la aceste informări şi a acuzat că SRI-ul informează preferenţial. Adică pe Iohannis şi pe cine mai serveşte instituţia. Desigur, şeful PSD acuzase conducerea SRI că e parte a statului paralel.

"SRI dă informaţii în flux normal preşedintelui, restul, selectiv şi după interes. În mod normal, şi eu şi Tăriceanu şi dna Dăncilă ar trebui să avem aproape acelaşi tip de informaţii. (...) Dl Manda şi comisia dumnealui ar trebui să verifice când SRI a dat informaţii MAI-ului... Eu am câteva întrebări - dacă acele proteste erau organizate contra lui Iohannis. Aceeaşi organizare, pe net, tot organizare militară, paramilitară, mă rog, şi eu şi dvs ştiam că o să fie violenţe pentru că apăreau în presă violenţe, ce făceau, nu îl informau pe Iohannis?", a precizat Dragnea.

Mai mult, liderul PSD a subliniat că la protest a văzut "o tentativă de lovitură de stat eşuată".