Dragnea rămâne în puşcărie: Înalta Curte a respins cererea sa de suspendare a pedepsei

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

UPDATE. Curtea Supremă a respins, ca inadmisibilă, contestaţia în anulare depusă de fostul şef PSD Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive.

Decizia Înaltei Curţi este una definitivă.

"Nu pot să vorbesc, îmi pare rău", le-a spus Dragnea jurnaliştilor la plecarea din sala de judecată.

Flavia Teodosiu, avocata fostului preşedinte PSD, solicitase instanţei admiterea în principiu a contestaţiei şi suspendarea condamnării lui Dragnea.

În ceea ce priveşte recursul în casaţie depus de şeful PSD, Înalta Curte a admis în principiu cererea. Astfel, a fost stabilit termen pentru data de 14 ianuarie 2020.

* * *

Aflat în Penitenciarul Rahova unde ispăşeşte o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare, fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a făcut demersuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin care solicită anularea sentinţei primite în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Astfel, avocaţii lui Liviu Dragnea au apelat la două căi extraordinare de atac - un recurs în casaţie şi o contestaţie în anulare.

Floarea Alesu, fost director executiv al DGASPC Teleorman şi Olguţa Şefu, fost director executiv adjunct, ambii inculpaţi în acelaşi dosar, au depus şi ei contestaţii în anulare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va lua o decizie marţi, 10 decembrie, în cazul Dragnea.

Reamintim că Dragnea a ajuns la Rahova după ce a fost condamnat definitiv la 3 ani şi şase luni de închisoare în dosarul Bombonica. Pe 27 mai, Instanţa supremă l-a condamnat definitiv pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a contribuit la menţinerea în funcţie la DGASPC Teleorman a două angajate - Anisa Niculina Stoica şi Adriana Botorogeanu, care de fapt nu se prezentau, ci îşi desfăşurau activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman.