Dragomir: Ponta şi Dragnea au intervenit politic în alegerile LPF

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Dumitru Dragomir a fost detronat după 17 ani. Dragomir a pierdut joi alegerile pentru funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), postul fiind câştigat de Gino Iorgulescu. Dragomir acuză influenţa politicului în alegerile de la LPF, făcând referire la întâlnirea pe care vicepremierul României Liviu Dragnea şi premierul Victor Ponta au avut-o miercuri seara cu Gino Iorgulescu şi 10 preşedinţi ai cluburilor de fotbal din România.

”Am fost bătut pe valoarea lui, dar şi pe valoare politică. Politicul s-a implicat puternic aseară, ieri şi în ultimele zile. Eu nemaifiind prieten cu ei, am pierdut bătălia politică”, a declarat Dragomir, după pierderea alegerilor cu un scor final de 11-7.

Dragomir a precizat că îl felicită pe Ponta şi pe Dragnea pentru cum au lucrat, explicând că ar fi un prost diplomat să vorbească urât despre cei doi în aceste momente. Dragomir a precizat că două persoane care i-au spus iniţial că votează cu el, i-au spus de dimineaţă că sunt nevoiţi să voteze altfel pentru că dacă nu riscă să aibe probleme.

Mişcarea politică a premierului Ponta este similară cu cea făcută de fostul premier Adrian Năstase, care s-a implicat în alegerile interne de la Liga Profesionistă de Fotbal, intervenind atunci, ironic, chiar în favoarea lui Mitică Dragomir, care a câştigat ulterior alegerile.

Premierul Ponta şi Liviu Dragnea au avut o întrevedere miercuri seara, la un hotel din Capitală, cu contrancandidatul lui Dragomir, Gino Iorgulescu, dar şi cu 10 preşedinţi ai echipelor de fotbal din România, exact cei a căror voturi au dus la înfrângerea lui Dragomir, scrie Prosport.

Gino Iorgulescu a declarat că, în opinia lui, nu e nimic rău să aibe o discuţie cu factorul politic, explicând că politicul nu a avut niciun rol în alegerea sa, ci faptul că a avut mai multe întâlniri în ţară cu oficiali ai cluburilor de fotbal. Dragomir şi-a acuzat în schimb că va aduce o stăpânire a politicului în lumea fotbalului şi va face jocuri politice prin intermediul cluburilor de fotbal.

Ponta nu a dezminţit faptul că a avut o întâlnire "cu mai mulţi oameni de sport", motivul fiind că este "foarte hotărât să modificăm Legea sponsorizării, în aşa fel încât să fie mult mai uşor şi mult mai practic pentru companiile private să sponsorizeze atât activităţile sportive, cât şi cele culturale. M-am văzut cu preşedintele Federaţiei, Mircea Sandu, şi oferim tot sprijinul pentru că România să găzduiască în 2020 meciuri din Campionatul European. La fel, am discutat şi discut cu alţi oameni de sport şi de cultură cum să facem să găsim mai mulţi bani pentru sport şi cultură, nu doar de la buget", a declarat Victor Ponta, citat de pesurse.ro

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport