Dragoş Tudorache: Alianţa USR-PLUS va depune plângere penală împotriva PSD pentru furt de siglă

Dragoş Tudorache
Dragoş Tudorache (Florin Chirilă/Epoch Times România)

Dragoş Tudorache, europarlamentar al Alianţei USR-PLUS şi membru al Biroului Naţional PLUS, a anunţat, vineri, în timpul unei intervenţii telefonice la Digi 24, că alianţa va depune plângere penală împotriva PSD după ce Facebook-ul a fost invadat de afişe false “branduite” cu sigla USR-PLUS, prin care votanţii lui Dan Barna sunt sfătuiţi fie să nu voteze în turul 2 al prezidenţialelor, fie să pună ştampila pe Viorica Dăncilă.

“În primul rând, pentru noi a fost o surpriză neplăcută, suntem foarte îngrijoraţi de ceea ce s-a întâmplat pentru cel puţin trei motive: primul ar fi că este o minciună. Noi, PLUS şi Alianţa USR PLUS, am anunţat încă de duminică seară/luni că sprijinul nostru în turul doi merge în mod clar către preşedintele Iohannis şi o reafirm şi eu acum, în numele PLUS, în numele Alianţei USR PLUS, că îl vom sprijini în toată campania şi vom îndemna susţinătorii noştri să îl voteze pe preşedintele Iohannis, în turul doi”, a susţinut Tudorache, potrivit site-ului ştiri.plus.

Europarlamentarul a mai declarat că aceste tactici de care a fost acuzat PSD reprezintă atât un furt de identitate, de siglă cât şi o încercare de a denatura procesul electoral, în condiţiile în care, în 24 noiembrie, preşedintele Klaus Iohannis se va duela cu Viorica Dăncilă în turul 2 al cursei pentru Cotroceni.

“În al doilea rând, este vorba de un furt, pur şi simplu. Este un furt de identitate, un furt de siglă – acestea sunt protejate prin lege şi avocaţii noştri lucrează deja la o plângere penală în acest sens. Tratăm foarte serios acest lucru. Identitatea folosită în acele mesaje, în îndemnurile de pe Facebook, e exact identitatea noastră, se foloseşte sigla noastră şi aceasta este o faptă penală pentru care, sperăm noi, autorităţile să ia măsurile legale potrivite şi să ajungă la un rezultat. În al treilea rând, este şi o încercare de denaturare a procesului electoral. Suntem deja în campanie electorală pentru turul doi şi astfel de mesaje false nu fac decât să denatureze ceea ce ar trebui să fie un proces electoral cinstit, deschis pentru că asta le datorăm cu toţii alegătorilor. Atunci când liderii unui partid îşi asumă o informaţie înainte de a o verifica sau înainte de a se asigura că acea informaţie este adevărată sau nu, îşi asumă şi responsabilitatea politică pentru ceea ce fac”, a adăugat Tudorache.

Nu în ultimul rând, Dragoş Tudorache a amintit faptul că nu este pentru prima dată când PSD distribuie informaţii false atât prin Facebook şi alte mijloace online cât şi prin intermediul liderilor social-democraţi.

“Spunea domnul Steriu de anunţul cu boicotul – este drept că îndemnul la boicot poate fi interpretat în două sensuri, dar nu a fost singurul îndemn. În exact acelaşi format, folosind exact aceeaşi siglă a Alianţei USR PLUS, au mai existat şi alte mesaje, şi alte îndemnuri care descurajau votul pentru Klaus Iohannis şi acolo nu e o chestiune de boicot, e o chestiune de care clar profită PSD şi candidatului PSD şi nu e prima oară când PSD aruncă informaţii false, nu neapărat prin Facebook sau prin mijloace online, ci şi prin gura propriilor lideri”, a conchis europarlamentarul PLUS în intervenţia sa telefonică.

Reamintim, în acest context, că nu doar Alianţa USR-PLUS s-a plâns de fake news-uri. Astfel, pe paginile lor oficiale de Facebook, liberalii au denunţat un mesaj atribuit în mod fals ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, a cărui pagină a fost clonată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne