Dragoş Tudorache: UE va rămâne în continuare aproape de Moldova, oferind suport pentru binele cetăţenilor

Maia Sandu la întâlnire cu Dragoş Tudorache
Maia Sandu la întâlnire cu Dragoş Tudorache (presedinte.md)

Evoluţiile produse în ultimele luni în Republica Moldova, schimbările pornite după alegerile parlamentare din iulie şi desemnarea Guvernului, dar şi problemele curente ale ţării au fost subiectele discutate de preşedintele Maia Sandu cu Dragoş Tudorache, Raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova, care se află într-o vizită de lucru la Chişinău.

Şefa statului a menţionat că echipa de guvernare rămâne fermă în angajamentul de curăţare şi de reformare a sectorului justiţiei, proces ce va conduce la curăţarea celorlalte instituţii ale statului şi la sporirea capacităţii lor.

„Avem nevoie de oameni profesionişti şi integri în toate domeniile şi aceasta este, astăzi, una dintre priorităţile-cheie ale guvernării”, a adăugat Maia Sandu, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.

Interlocutorii s-au referit, de asemenea, la impactul celui de-al patrulea val al pandemiei asupra sistemului medical şi economiei, implicit la nevoia de a creşte nivelul de vaccinare.

În context, Maia Sandu a mulţumit pentru ajutorul oferit de Uniunea Europeană şi ţările membre în lupta cu Covid-19, dar şi pentru Planul de recuperare economică în valoare de 600 de milioane de euro, lansat de Uniunea Europeană pentru R. Moldova.

Dragoş Tudorache a ţinut să sublinieze că Uniunea Europeană va rămâne în continuare aproape de Moldova, oferind suport pentru binele cetăţenilor şi pentru asigurarea stabilităţii în regiune.

Europarlamentarul român a avut o întrevedere şi cu preşedintelui Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul căreia s-a convenit asupra încheierii unui Memorandum de înţelegere cu Parlamentul European, care va conţine acţiuni pe mai multe domenii de cooperare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe