Drama pacienţilor care ard de vii. ISU face verificări zilnic în spitalele din ţară cu secţii COVID sau ATI

Echipaje SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca pregătite de intervenţie rapidă
Echipaje SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca pregătite de intervenţie rapidă (Epoch Times România)

Spitalele din ţară în care funcţionează secţii COVID sau ATI sunt verificate zilnic de mai multe ori de echipaje ale ISU, pentru a preîntâmpina posibile situaţii de risc, astfel încât oamenii să nu mai ardă de vii în paturile de spital unde i-a ţintuit boala. Şeful ISU Alba, locotenent colonel Ovidiu Costea, a explicat ce fac echipele care merg în spitale, relatează G4Media.

Informaţia privind acţiunile ISU în spitale a fost difuzată iniţial de ştirile TVR1, sâmbătă. Contactat telefonic, inspectorul şef al ISU Alba, locotenent colonel Ovidiu Costea, a confirmat informaţia şi a explicat pentru Alba24.ro ce fac echipele care merg la aceste verificări.

"Scopul acestor acţiuni este acela de a preîntâmpina anumite situaţii de risc generate de exploatarea instalaţiilor electrice necorespunzătoare sau cu improvizaţii, reducerea concentraţiei de oxigen în saloanele sau încăperile unde sunt aparate care funcţionează cu oxigen pentru tratarea pacienţilor, verificarea mijloacelor de primă intervenţie şi a modului de manipulare a acestora de către personalul de muncă.

Dacă pe timpul acestor verificări se constată situaţii de risc iminent sau cauze potenţial generatoare de incendii sau explozii, personalul nostru va acţiona imediat pentru readucerea situaţiei în limite normale.

Toate activităţile vor fi desfăşurate împreună cu personalul de specialitate pe locul de muncă al unităţilor sanitare.

Vă pot spune că am participat personal la verificările care au avut loc la Spitalul municipal Aiud – secţia ATI COVID şi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia unde sunt internaţi doar bolnavi cu COVID şi am beneficiat de o colaborare extraordinară, fie că vorbim de managerii de spital, directorii medicali, medici, asistenţi sau personal auxiliar.

Aşa cum am discutat şi cu ei, consider că acesta este de fapt un parteneriat corect între cele două instituţii într-o situaţie extrem de gravă cu care nu ne-am confruntat până acum.

În condiţii de normalitate, noi desfăşuram activităţi de control, dar la intervale mult mai mari de timp şi în funcţie de neregulile constatate.

Personalul medical nu lasă niciun bolnav netratat şi în afara spitalelor, iar asta înseamnă uneori să supraaglomereze secţiile sau saloanele cu bolnavi, ceea ce poate crea anumite situaţii de risc.

Din această cauză, cred că aportul nostru prin aceste activităţi preventive este bine-venit în sensul că îi vom sprijini în aşa fel încât ei să se poată ocupa în linişte de pacienţi, iar orice situaţie de risc să poată fi observată din timp pentru a nu se produce o tragedie cum s-au produs din păcate în alte spitale", a declarat şeful ISU Alba, pentru Alba24.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne