Dramoletă la Spitalul din Focşani după vizita şefei PSD: Cum încearcă directorul să scape de demitere

Constantin Mândrilă, directorul Spitalului Judeţean Sfântul Pantelimon Focşani
Constantin Mândrilă, directorul Spitalului Judeţean Sfântul Pantelimon Focşani (monitoruldevrancea.ro)

Directorul Spitalului Judeţean "Sfântul Pantelimon" Focşani, Constantin Mîndrilă, este acuzat că şi-ar fi pus subalternii să semneze un document în care îi sunt lăudate realizările şi prin care „recomandă” Ministerului Sănătăţii să nu îl dea afară, informează Realitatea de Vrancea. Reamintim că recent, unitatea spitalicească pe care o conduce a fost scena unui scandal.

Scrisoarea cu pricina a fost publicată, luni, pe Facebook, de senatorul PNL de Vrancea Cătălin Toma, alături de următorul mesaj:

„Dacă tot mai suntem în funcţie, haideţi să facem presiuni şi abuzuri împotriva angajaţilor. Managerul 'conservă' Mîndrilă şi-a pus arnăuţii să facă "demersuri" asupra angajaţilor Spitalului Judeţean, pentru a semna o scrisoare de susţinere. ‘Demnitate’ nu este un cuvânt aflat în vocabularul celui care a furat din ajutoarele sinistraţilor. Există doar propriul interes.”

Demersul cu scrisoarea vine în contextul în care Constantin Mîndrilă riscă să fie destituit din funcţie de noua conducere a Ministerului Sănătăţii.

Mîndrilă a fost în trecut condamnat definitiv pentru furt de conserve din Rezerva de Stat, destinate sinistraţilor inundaţiilor din 2005, din Vrancea, iar recent, unitatea spitalicească pe care o conduce a fost în centrul unui scandal monstru.

Este vorba despre vizita şefei PSD Vasilica Viorica Dăncilă care, împreună cu ministrul demis al Sănătăţii Sorina Pintea şi alţi membri ai staff-ului său au intrat în unitatea sanitară menţionată, respectiv în secţiile de Neonatologie şi Pediatrie, pentru a face poze de campanie cu bebeluşii, punând în pericol sănătatea micuţilor întrucât „alaiul” premierului (de atunci) nu avea nici măşti de protecţie şi nici mănuşi.

Detalii aici

Realitatea de Vrancea adaugă faptul că la Spitalul Judeţean „Sfântul Pantelimon” Focşani condus de Mîndrilă, Ministerul Sănătăţii ar fi găsit în urmă cu trei ani „nereguli grave” precum inactivitatea Consiliului medical al spitalului, achiziţii publice defectuoase, acordarea de sporuri ilegale pentru salariaţi.