Drulă iese la atac: Demisia lui Cioloş din USR ar fi ca o mână de ajutor dată sistemului securisto-socialist

Cătălin Drulă
Cătălin Drulă

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat, la RFI, că o eventuală demisie a lui Dacian Cioloş din USR ar fi, practic, "o mână de ajutor acestui sistem securisto-socialist".

"E o chestiune lipsită de sens. În momentul de faţă, toate energiile ar trebui să se coaguleze în acest proiect, care este casa bună a tuturor celor care vor să construiască o alternativă liberală, democratică, profesionistă, în România. Să pleci acum, pe modelul ăsta al foştilor lideri care pe sfârşit de carieră îşi mai fac un proiect de vanitate şi, practic, să dai o mână de ajutor acestui sistem securisto-socialist este o eroare strategică majoră, după părerea mea, dar fiecare răspunde pentru acţiunile sale politice", a declarat Cătălin Drulă.

Liderul USR susţine că partidul său are o misiune "extraordinar de importantă".

"Toată clasa politică veche s-a reunit în acest bloc mare care duce România către faliment şi în partea cealaltă avem USR, alternativa liberală democrată, responsabilă, de guvernare profesionistă, suntem Opoziţia în România, în prezent şi avem muncă de făcut până în 2024, avem foarte multe proiecte. Chiar ieri am demarat un proiect, în care vom merge şi vom vorbi direct cu românii, din uşă în uşă, exact despre aceste probleme economice, avem departament de politici publice, avem opoziţia pe care o facem pe toate fronturile în Parlament", a adăugat Cătălin Drulă.

Dacian Cioloş şi toţi europarlamentarii care provin din fostul PLUS vor demisiona în următoarele zile din partidul condus de Cătălin Drulă, au declarat surse din fostul PLUS pentru Epoch Times. Decizia a fost anunţată luni seara, în cadrul unei conferinţe telefonice la care au luat parte circa 160 de persoane, inclusiv Dacian Cioloş, europarlamentari, parlamentari, precum şi alţi membri marcanţi ai partidului.

Demisionarii îşi vor forma, în prima fază, o platformă civică, platformă care, în perioada următoare, se va tranforma în partid. Este de aşteptat ca mulţi dintre foştii membri PLUS să plece în următoarele zile şi se aşteaptă ca după congresul la care USR îşi va alege noua conducere - respectiv pe Drulă şi oamenii din ceea ce este cunoscut opiniei publice drept Team Barna - să urmeze un nou val de demisii.

Potrivit surselor Epoch Times, în cadrul call-ului de luni seara, atât Cioloş, cât şi apropiaţii săi au accentuat ideea că noua formaţiune nu va face opoziţie USR-ului şi că nu se doreşte un divorţ "cu poale în cap şi scandal", ci că se vrea ceva complementar USR-ului, un cadru pentru toţi cei care îşi doreau o schimbare în bine în România şi în politica românească şi nu s-au mai regăsit în modul în care funcţionează USR.

Concluzia împărtăşită de Cioloş şi de oamenii de bază din fostul PLUS care vor demisiona a fost că "Nu se mai poate face nimic în USR şi cu USR. Partidul acesta şi-a asumat clar o voinţă de nereformarea, nu s-a putut lucra în sensul unei colaborări majoritate - minoritate, fuziunea a fost un eşec". Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne