Ducesa de Cambridge a născut - felicitările nu contenesc să sosească

Marea roată London Eye luminată în albastru-alb-roşu pe 22 iulie 2013, după ce ducesa de Cambridge a dat naştere unui băieţel. (Niki Nikolova / Getty Images)
Epoch Times România
23.07.2013

Soţia prinţului William, Catherine, ducesă de Cambridge, a născut luni după-amiază un băieţel, al treilea în ordinea succesiunii la tron, a anunţat Palatul Buckingham Marii Britanii şi lumii întregi aflate cu sufletul la gură în aşteptarea acestei informaţii istorice, comentează AFP.

Naşterea 'bebeluşului regal', încă fără nume, dar cunoscut deja cu titlul de prinţ de Cambridge, cu rang de alteţă regală, a provocat o avalanşă de mesaje de felicitare de pe tot globul.

Preşedintele american, Barack Obama, şi soţia sa, Michelle, au fost printre primii care i-au felicitat pe ducele şi ducesa de Cambridge 'cu fericita ocazie a naşterii primului lor copil'.

'Dată fiind relaţia privilegiată care există între noi, americanii sunt fericiţi să sărbătorească alături de cetăţenii Marii Britanii naşterea tânărului prinţ', a subliniat cuplul Obama.

Anunţul fericitului eveniment s-a răspândit pe reţelele de socializare şi a fost primit cu o furtună de aplauze din partea turiştilor aflaţi în faţa gardului masiv al Palatului Buckingham.

Sub marea roată London Eye, colorată în albastru-alb-roşu, sau în Trafalgar Square, unde fântânile au fost iluminate în bleu în onoarea nou-născutului, sute de britanici sau turişti au sărbătorit această naştere, pusă sub semnul lunii pline.

'Nu putem fi mai fericiţi', a mărturisit prinţul William, anunţând că îşi va petrece noaptea la spital, alături de soţie, după ce, ca un tătic modern, a asistat la naşterea fiului său.

Serviciile regale şi-au dat peste cap planurile în ultimul moment. De teama scurgerii de informaţii, au abandonat ritualul stabilit şi au plătit tribut timpurilor moderne, dând publicităţii un comunicat.

Copilul s-a 'născut sănătos', la ora locală 16.24 (18.24, ora României), şi a surprins prin vigoarea sa, având 3,8 kilograme pe cântar, un record pentru istoria recentă a monarhiei britanice, în timp ce Catherine este celebră pentru talia sa de manechin.

Palatul a menţionat că regina Elisabeta a II-a, ducele de Edinburgh (străbunici), prinţul de Wales şi ducesa de Cornwall (bunici din partea tatălui), prinţul Harry (fratele lui William), precum şi familia Middleton, printre care Carole şi Michael (bunici din partea mamei), 'au fost anunţaţi şi sunt încântaţi de veste'.

'Soţia mea şi cu mine suntem extaziaţi de venirea pe lumea a primului meu nepot', a mărturisit la scurt timp prinţul Charles. 'Este un moment foarte important pentru poporul nostru', a afirmat, la rândul său, premierul britanic, David Cameron.

Prenumele bebeluşului va fi dezvăluit abia peste câteva zile. Britanicii au avut de aşteptat o săptămână înainte de a-l afla pe cel al lui William şi o lună în cazul lui Charles.

Festivităţile vor continua marţi, când vor fi trase 103 salve de tun în cinstea bebeluşului regal, 62 din Turnul Londrei şi 41 din Green Park, mai scrie AFP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor