Dumitru Alaiba: Concursul privind alegerea preşedintelui CSM, organizat de mântuială

Când ai un singur candidat la un concurs, precum cazul alegerii preşedintelui CSM, există funcţionari plătiţi pe bani publici care au eşuat în organizarea concursului, afirmă activistul civic.
Victor Micu, peşedintele CSM din Moldova
Victor Micu, peşedintele CSM din Moldova (facebook.com)

În cadrul şedinţei plenare din 23 ianuarie, membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din Republica Moldova l-au ales pe Victor Micu, unica candidatură înscrisă în concurs în calitate de preşedinte al Consiliului.

În context, activistul civic Dumitru Alaiba susţine că ”un singur candidat” ar însemna organizarea defectuoasă a concursului, iar cineva nu şi-a făcut treaba. Comisia de evaluare nu are sarcina doar să studieze hârtiile, ci şi să se asigure un concurs competitiv.

Dumitru Alaiba a ţinut să menţioneze că pentru a căuta oameni buni cu adevărat, faci headhunting. Activ. Nu doar scrii 5 criterii de selecţie şi aştepţi să nu aplice nimeni. Când ai un singur candidat la un concurs, există un grup de persoane care a eşuat în organizarea concursului. Funcţionari plătiţi pe bani publici pentru a organiza şi a desfăşura corect concursul.

”De exemplu, concursul lui Micu de la CSM eu l-aş anula pentru că a fost vizibil organizat de mântuială. Un alt indicator mai bun decât să existe un singur candidat, nu poţi să ai. Ah... ”nu a aplicat nimeni?” Şi pentru asta există vinovat”, a adăugat activistul civic.

În concluzie, Dumitru Alaiba a ţinut să sublinieze că atunci când la o licitaţie primeşti doar o singură propunere, anulezi tenderul, pentru că, probabil, criteriile au fost prea specifice, astfel încât să se califice un singur candidat - întâmplător sau nu. Sau licitaţia s-a anunţat la 2 zile distanţă. ”Sau, sau, sau. Dar explicaţii ar exista totdeauna. Selecţionata naţională la strâns din umeri a Moldovei mai stabileşte un record. A rămas doar să declarăm asta sport olimpic şi luăm aurul.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe