Dumitru Alaiba: În R. Moldova, nimeni nu-şi asumă responsabilitatea pentru gestionarea dezastruoasă a pandemiei

Pe timp de pandemie cu virusul Wuhan
Pe timp de pandemie cu virusul Wuhan (facebook.com/Ala Nemerenco)

Republica Moldova a ajuns sursa de infecţie a Europei, susţine deputatul PAS Dumitru Alaiba, menţionând că Dodon motivează în continuare cu „situaţia în regiune şi în lume. Minciună.”

Politicianul menţionează că sunt ţări care au gestionat bine situaţia şi sunt ţări care au eşuat. În dependenţă de ce decizii au luat guvernele lor. R. Moldova este din categoria celor care au eşuat lamentabil.

În opinia parlamentarului, Guvernul Dodon nu a controlat niciodată pandemia. „Din cauza asta până azi am pierdut 759 cetăţeni. Am plătit prea mult şi continuăm să plătim, pentru că în ţara asta nimeni nu-şi asumă responsabilitatea pentru acest dezastru. Dimpotrivă, se felicită reciproc.”

Dumitru Alaiba a dat exemplul Georgiei cu 1155 cazuri de infecţie cu virusul chinezesc, Letonia cu 1224, Lituania cu 2043 şi Estonia cu 2042, atenţionând că R. Moldova plăteşte un cost mult prea mare din cauza celor ce în prezent iau decizii. „Costul populismului, corupţiei, minciunii, ezitării, fricii, incompetenţei cresc costurile, măsurate în vieţi omeneşti.”

Republica Moldova a înregistrat miercuri un nou record de cazuri Covid-19, fiind confirmate alte 426 cazuri noi de infectare, bilanţul persoanelor infectate cu noul coronavirus ajungând la 23.947. Potrivit datelor oficiale, 16.785 persoane au supravieţuit virusului Wuhan, iar 759 au decedat din cauza acestuia.