Dumitru Alaiba: Lupta cu prostiile de genul „Fericiun Crecit” dă timp hoţilor pentru a fura miliarde în R. Moldova

Dumitru Alaiba, deputat în Parlamentul R. Moldova
Dumitru Alaiba, deputat în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

În contextul faptului că deputata socialistă Alla Pilipeţcaia într-o urare cu ocazia Crăciunului a încurcat cuvintele, iar toată presa de la Chişinău dar şi internauţii au vorbit mult despre acest caz, parlamentarul Dumitru Alaiba susţine că ar fi bine ca cetăţenii Republicii Moldova să îşi păstreze energia pentru luptele care contează cu adevărat.

„Dacă vom face scandal din toate prostiile lor, nimic nu va mai fi scandalos. Totul va fi trivial, inclusiv următoarea hoţie. Ne vor pregăti câte o 'cotletă' (pârjoală n.r.) pe zi, ca să ne isterizeze. Ei se pricep la asta. Haideţi să fim mai înţelepţi”, scrie acesta pe pagina sa de Facebook.

În opinia deputatului, cât timp oamenii se vor mobiliza să lupte pentru adevăr în situaţii de genul „Fericiun Crecit”, atâta timp hoţilor le va fi uşor să fure miliarde în R. Moldova, sau mai nou să dăruiască aeroporturi prietenilor oligarhi din Rusia.

„Noi vom ţipa. Iar ei vor fura şi ne vor mai arunca o petardă să avem despre ce ţipa. Ca ei să mai poată fura. Vă rog, păstraţi-vă furia. Ţineţi-o pentru luptele unde victoria contează cu adevărat”, a conchis Alaiba.

În acest context, deputata Maria Ciobanu a ţinut să sublinieze că internauţii fac haz de necaz, „dar pe mine mă doare. Fizic mă doare, întrucât refuz să accept că nu avem demnitate, că suntem gata pentru pomeni electorale să trimitem în Parlament asemenea specimene, care ne urăsc neamul, limba şi tradiţiile seculare... Pe cine reprezintă această deputată, pe care nici nu o cunosc?!”