Dumitru Alaiba: Procurorii din R. Moldova să definească practica donaţiilor false pentru partidele politice drept spălare de bani

Cetăţenii R. Moldova trebuie să înţeleagă că atunci când îşi pun semnătura pentru a confirma o donaţie fictivă facilitează crima organizată, afirmă deputatul ACUM, Dumitru Alaiba.
Spălare de bani
Spălare de bani (EPP Grup)

Deputatul Blocului ACUM, fracţiunea PAS, Dumitru Alaiba, a cerut luni, 9 septembrie, procurorilor anticorupţie de la Chişinău să ancheteze finanţarea din donaţii private a Partidului Democrat amintind „cazul dovedit de donaţii fictive în masă la Criuleni”, cu implicarea democraţilor apărut în presă în luna martie 2018, dar care nu a fost investigat.

Acesta susţine în demersul său că donaţiile fictive - când oamenii au fost puşi doar să semneze că donează, fără să contribuie cu vreun ban - ar putea masca spălări de bani proveniţi din surse dubioase.

„Vorbim potenţial despre o schemă de spălare de bani care a funcţionat ani la rând şi prin care s-au legitimizat zeci sau sute de milioane de lei”, a adăugat Alaiba precizând că oamenii trebuie să înţeleagă că atunci când îşi pun semnătura pentru a confirma o donaţie fictivă facilitează crima organizată.

„Ţinând cont de perioada electorală în care intrăm, consider imperativ necesar ca instituţiile statului să definească practica donaţiilor false pentru partidele politice drept ceea ce aceasta reprezintă în realitate, şi anume spălare de bani”, a notat parlamentarul concluzionând că investigarea şi pedepsirea cazurilor precedente este cea mai bună metodă de a le descuraja pe viitor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe