Dumitru Alaiba: Raportul Kroll 2 e secretizat pentru a nu fi divulgat numele lui Plahotniuc

Guvernarea RM poate să demonstreze faptul că nu este implicat Vlad Plahotniuc în furtul miliardului publicând raportul Kroll 2 neredactat, astfel făcându-se un pas important şi pentru declanşarea sancţiunilor personale la nivel internaţional, afirmă deputatul ACUM.
Dumitru Alaiba, expert Centru de Politici şi Reforme
Dumitru Alaiba, expert Centru de Politici şi Reforme (tedxchisinau.com)

În legătură cu nepublicarea raportului Kroll 2 o lungă perioadă de timp, Dumitru Alaiba, deputat al Blocului ACUM, consideră că motivul nu este de a ţine secret numele lui Ilan Şor, ci al liderului PDM Vlad Plahotniuc.

„Raportul deplin Kroll 2 e ţinut sub şapte lacăte şi nimeni nu are acces la el, de parcă ar fi codurile de lansare a bombei atomice. Puţine nume sunt păzite atât de bine şi atât de mult în ţara noastră. La Kroll 2 - stabilitate, nici o scurgere deja de câţiva ani. Cu atâta înverşunare ar putea fi păzit numele Vlad Plahotniuc”, scrie deputatul pe pagina sa de Facebook.

Dumitru Alaiba notează că guvernarea de la Chişinău are o singură metodă să demonstreze opusul. Să publice raportul Kroll 2 neredactat, făcându-se un pas important şi pentru declanşarea sancţiunilor personale la nivel internaţional. „Blocul ACUM a promis în campanie că vom obţine publicarea raportului Kroll 2. O să solicităm şi o să obţinem asta.”