După aproape 200 de zile, Obama eşuează să numească pe cineva pentru supravegherea Fed-ului

Ezitant în numirea unei persoane care să supervizeze Federal Reserve, conform unei legi intrate în vigoare în 2010, Obama s-a mulţumit să numească oficiali în poziţii mai puţin importante.
Barack Obama
Barack Obama (Mandel Ngan / AFP / Getty Images)

Legea Dodd-Frank a fost semnată în 21 iulie 2010 şi a creat o nouă poziţie în Consiliul Guvernatorilor din cadrul Fed, cea de vicepreşedinte pentru supraveghere. Preşedintele american Obama trebuie să numească o persoană în această poziţie, iar Senatul trebuie să o confirme. Persoana confirmată în acest post va trebui să depună mărturie în faţa Congresului SUA de două ori pe an în privinţa unor chestiuni legate de neglijenţă şi erori, pentru a se obţine asigurări că Federal Reserve este tras, măcar de ochii lumii, la răspundere pentru greşelile comise.

Deşi această poziţie a rămas liberă timp de peste 5 ani, Obama a numit persoane în poziţii de nivel inferior în interiorul Federal Reserve. Astfel, preşedintele american a nominalizat trei oficiali – Stanley Fischer, Lael Brainard şi Jerome Powell – în Consiliul Guvernatorilor în ianuarie 2014.

Comitetul pentru Servicii Financiare din cadrul Camerei Reprezentanţilor va organiza o audiere săptămâna viitoare, în timpul căreia Janet Yellen, preşedinta Consiliului Guvernatorilor din cadrul Federal Reserve, va trebui să depună mărturie în privinţa funcţiei neocupate de vicepreşedinte pentru supraveghere, conform Washington Free Beacon.

“Incapacitatea preşedintelui Obama, sau lipsa dorinţei acestuia, de a îndeplini această cerinţă a legii Dodd-Frank şi de a numi un vicepreşedinte pentru supraveghere privează Congresul de o oportunitate importantă pentru a desfăşura o monitorizare efectivă şi pentru a trage la răspundere Fed-ul.” a declarat Jeb Hensarling, preşedintele Comitetului pentru Servicii Financiare, citat de FreeBeacon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe