După ceas, şi vila roz. Dăncilă invită reporterul Epoch Times s-o vadă. Ce se întâmplă însă după conferinţa de presă

Casa Vioricai Dancila din Predeal
Casa Vioricai Dancila din Predeal (Captura video)

UPDATE. Contrar anunţului făcut de PSD, Viorica Dăncilă a declarat, la România TV, că jurnalista care a pus întrebarea legată de vila de la Predeal va fi totuşi invitată să viziteze locuinţa, în timp ce restul presei va primi doar fotografii, informează G4media.

"Eu am invitat persoana respectivă, dar vă daţi seama că nu pot băga toată presa în casă, e vorba de intimitatea mea, Persoana respectivă o iau, dar fără să filmeze, fac poze şi trimit la întreaga presă", a declarat preşedintele PSD.

* * *

Ieşită joi în conferinţă de presă, pe final de campanie electorală, prezidenţiabila PSD-ului, Viorica Dăncilă, a fost întrebată de reporterul Epoch Times despre vila roz din Predeal, vilă despre care ex-premierul susţinuse, într-o conferinţă de presă anterioară, cum că este în construcţie.

Cum un material filmat recent de Mălin Bot arată contrariul, problema i-a fost ridicată prezidenţiabilei PSD.

Dăncilă a părut uimită şi întristată de acuzaţii, spunându-i reporterei, în direct, în faţa camerelor de luat vederi, că o invită să meargă mâine la vila respectivă, împreună cu fiul ei, să vadă adevărul. Surpriză însă, ulterior s-a răzgândit.

Reamintim în context că într-un mod similar a procedat Viorica Dăncilă şi în ceea ce priveşte povestea ceasului despre care s-a spus că ar costa 30.000 de euro: iniţial, Dăncilă a promis reporterilor că îl va aduce la viitoarea conferinţă de presă, după care a apărut fără ceas. Când reporterii i-au amintit promisiunea făcută, prezidenţiabila PSD a răspuns că nu va aduce ceasul pentru că dacă vine cu el îi vom cere ulterior şi pantofii şi cerceii.

Redăm comunicatul PSD, care cuprinde, din primul paragraf, o dezinformare. Reporterul Epoch Times nu a ridicat semne de întrebare cu privire la finalizarea locuinţei în interior. De asemenea, redăm şi dialogul reporter - prezidenţiabila PSD pe această tema.

Comunicat PSD:

"Candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a făcut o invitaţie nominală la imobilul neterminat de la Predeal către un reprezentant mass-media care a ridicat semne de îndoială cu privire la faptul că locuinţa domniei sale nu este finalizată în interior. În urma acestei invitaţii, numeroşi jurnalişti şi-au exprimat dorinţa de a merge la adresa respectivă pentru a realiza reportaje din interiorul locuinţei. O astfel de acţiune generală ar crea inconveniente de securitate pe viitor prin expunerea casei şi a interiorului său, dar şi disconfort familiei. Vă rugăm să înţelegeţi şi să respectaţi acest drept la intimitate, pe care trebuie să-l aibă orice familie, chiar şi cea a oamenilor politici. De asemenea, dna Viorica Dăncilă nu doreşte să facă nicio discriminare faţă de ceilalţi jurnalişti, iar invitarea unei singure persoane nu ar fi în acord cu acest principiu. În aceste condiţii, vom pune la dispoziţia tuturor reprezentanţilor mass-media, în zilele următoare, fotografii realizate la faţa locului care vor demonta informaţiile conform cărora casa este finalizată."

Dialog reporter - Dăncilă

Reporter Epoch Times: Referitor la afirmaţiile făcute de dvs. nu în ultima, cred că în penultima conferinţă susţinută la sediul PSD, aţi fost întrebată în legătură cu vila din Predeal şi spuneaţi că este în construcţie. Un film ieşit recent în spaţiul public, realizat de Mălin Bot dacă nu mă înşel, arată o vilă perfect operaţională cu leagăn în balcon, steguleţe, cu barbecue în curte. Ce înseamnă în construcţie?

Viorica Dăncilă: Ca să eliminăm orice suspiciune, vă rog mâine mergeţi şi vedem vila. Şi atunci vă convingeţi singuri. Chiar vă rog, pentru bună credinţă şi pentru stabilirea adevărului, mâine mergeţi cu o maşină, cu fiul meu, şi vedeţi vila şi vedeţi că nu este terminată.

Reporter Epoch Times: Perfect. Aştept să merg.

Viorica Dăncilă: Vă rog frumos să rămâneţi ca mâine să stabilim la ce oră şi mergeţi spre Predeal.

Vă invităm să vizionaţi şi materialul video, despre vila roz, realizat de Mălin Bot.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne