După două decenii, Vrancea scapă de Oprişan. A picat unul dintre cei mai puternici "baroni" PSD

Marian Oprişan
Marian Oprişan (Epoch Times România)

Baronul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a rămas fără funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, după ce Cătălin Dumitru Toma, candidatul comun al PNL şi USR PLUS, a fost preferatul electoratului la alegerile de duminică. Toma, senator PNL, a câştigat Consiliul Judeţean Vrancea cu un avans de circa 2.800 de voturi în faţa lui Oprişan.

"După numărarea a circa 89% din voturi, Cătălin Toma are 43,6% din voturile valabil exprimate, având un avans de circa 2.800 de voturi faţă de Marian Oprişan, care are 41,3% din voturi", a declarat secretarul general adjunct al PNL Vrancea, Adrian Creţu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, secţiile rămase sunt majoritatea din mediul urban şi din comune unde PNL a câştigat, astfel că rezultatul final nu mai poate fi modificat de rezultatele din celelalte secţii de votare.

Social-democraţii au cerut însă renumărarea voturilor.

"Din 300 de secţii avem deja circa 10.000 de voturi nule, un număr foarte mare. Dorim să vedem ce s-a întâmplat şi de ce sunt atât de multe voturi nule şi am cerut renumărarea acestora. Deja la Boloteşti şi Tulnici au fost găsite voturi valabil exprimate între buletinele nule", a precizat deputatul PSD Vrancea, Nicuşor Halici.

În judeţul Vrancea, prezenţa la vot a fost de 50,13 %. Din cei 311.406 de alegători înscrişi pe listele permanente şi complementare au votat 150.112 persoane.

Reamintim că baronul PSD de Vrancea Marian Oprişan a fost şeful CJ Vrancea de aproape două decenii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne