După Patrula lui Ţepeş, Garda lui Nicolicea. Proiect legislativ

Revenit în PSD după căderea în dizgraţie a lui Gabriel Oprea, al cărui apropiat a fost, deputatul Eugen Nicolicea propune înfiinţarea unei Gărzi Naţionale cu 8 baze terestre şi 8 aeriene, dotate cu elicoptere şi avioane de luptă dar şi cu mulţi, mulţi voluntari, pe modelul Gărzilor patriotice comuniste.
Eugen Nicolicea şi Liviu Dragnea
Eugen Nicolicea şi Liviu Dragnea (Epoch Times România)

Celebrul deputat ex-UNPR-actual PSD Eugen Nicolicea a depus la Parlament, luni, 31 octombrie, un proiect legislativ vizând înfiinţarea unei Gărzi Naţionale a României. Proiectul ar fi inspirat de la americani, mai exact de National US Guard – structură federală americană care acţionează în caz de război ori în situaţii de urgenţă, relatează pressone.ro.

Deşi Nicolicea susţine că Garda Naţională a României se va înfiinţa după model american, structura Gărzii - entitate ce se va subordona Parlamentului – aminteşte mai degrabă de Gărzile Patriotice din regimul comunist, arată sursa citată.

Astfel, Nicolicea susţine, în expunerea de motive, că înfiinţarea Gărzii Naţionale a României ''ar asigura cadrul organizatoric al pregătirii premilitare a tinerilor pe bază de voluntariat", cu alte cuvinte va fi o rezervă pregătită cu costuri reduse pentru armata profesionistă – şi ar contribui la "creşterea gradului de siguranţă şi de securitate al populaţiei".

Revenind la proiectul de lege, acesta prevede că organizaţia ar urma să funcţioneze "sub controlul Parlamentului României" şi colaborează cu Ministerul Apărării Naţionale pe linie operaţională, prin două birouri constituite la Statul Major al Forţelor Terestre şi Statul Major al Forţelor Aeriene".

Garda ar urma să fie compusă din forţe aeriene şi forţe terestre. Forţele aeriene vor fi alcătuite din 8 brigăzi de infanterie sau brigăzimecanizate, o brigadă de geniu şi una de artilerie terestră iar forţele aeriene din 8 baze dotate cu elicoptere de luptă şi avioane de vânătoare precum şi de transport.

În ceea ce priveşte personalul, acesta ar urma să fie constituit, în proporţie de 35%, din angajaţi permanenţi, plus 65% voluntari cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, pregătiţi, în stagii a câte 6 săptămâni, în centre speciale ale Ministerului de Interne şi ale Ministerului Apărării.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne