După Toader s-a activat şi Dăncilă. Ce spune despre presiunile pentru "salvarea" lui Dragnea de puşcărie

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă a confirmat afirmaţiile făcute de fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader, care acuză că asupra lui s-au făcut presiuni pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea de închisoare. Dăncilă a declarat pentru Adevărul.ro că întâlnirea pe tema amnistiei şi graţierii a avut loc la sediul PSD din Băneasa. Cu acel prilej, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu ar fi susţinut varianta unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

”Eu mai mult am ascultat”, susţine Viorica Dăncilă.

”Da, a avut loc acea întâlnire în patru, la sediul PSD din Băneasa. Au fost prezenţi Dragnea, Tăriceanu, Tudorel Toader şi eu, în calitate de premier. Îmi amintesc perfect că domnului Tudorel Toader i s-a solicitat amnistie şi graţiere. Domnul Dragnea şi Tăriceanu au susţinut varianta ordonanţei de urgenţă privind amnistia şi graţierea. A fost o discuţie foarte aplicată, în termeni juridici, între domnii Dragnea, Tăriceanu şi Tudorel Toader. Eu mai mult am ascultat. Fiind premier, nu puteam să iau o decizie fără un act venit din partea Ministerului de Justiţie. Trebuia să am un act normativ şi nu l-am avut”, a declarat Viorica Dăncilă pentru sursa citată. Detalii aici.

Declaraţiile Vioricăi Dăncilă vin în contextul în care fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader a susţinut, într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu, că Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Viorica Dăncilă au făcut presiuni uriaşe asupra sa pentru a emite o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Penal, în sensul reducerii termenului de prescripţie a răspunderii penale. Toader mai afirmă că PSD şi ALDE i-au cerut „amnistie şi graţiere”, tot prin ordonanţa de urgenţă.

Nu în ultimul rând, fostul ministru - de la care a pornit decizia revocării Laurei Kovesi, decizie ce a adus României o condamnare la CEDO - se portretizează drept un fel de "disident" care a ţinut eroic piept acestor presiuni. Astfel, Tudorel Toader povesteşte că odată chiar a "rezistat" unei discuţii de peste patru ore, deşi era obosit. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne