"E de necrezut" - "Turnuri gemene" uriaşe pentru porci în China / Risc de focare de infecţie

Mega-cocina de porci, cu 26 de etaje din China
Mega-cocina de porci, cu 26 de etaje din China (Youtube - captură ecran)

Pesta porcină a afectat masiv China. Cu toate acestea, ţara se bazează pe construcţii gigantice care se înalţă ca nişte zgârie-nori spre cer. În apropierea oraşului Ezhou, 1,2 milioane de animale vor fi crescute pentru a fi sacrificate în fiecare an de acum înainte. Experţii avertizează însă că riscul apariţiei unor focare de boli ale animalelor este ridicat.

Potrivit publicaţiei austriece Exxpress, China duce creşterea industrială a animalelor la un nou nivel înfricoşător. În apropierea oraşului Ezhou din sud-estul Chinei, unde locuiesc 1 milion de oameni, o clădire de 26 de etaje se înalţă spre cer. La prima vedere, pare un complex rezidenţial sau un hotel mare, dar de fapt este o crescătorie de dimensiuni incredibile.

Înăuntru se află încăperi uriaşe pentru porci. Ziarul britanic The Guardian afirmă că aceasta este cea mai mare fermă de porci din lume - 1,2 milioane de animale sunt crescute aici în fiecare an pentru a fi sacrificate. Operatorul din spatele instalaţiei se numeşte Hubei Zhongxin Kaiwe Modern Farming, iar compania a pus în funcţiune instalaţia în luna octombrie. O altă clădire identică este în construcţie lângă aceasta. Aceste "turnuri gemene" vor avea o suprafaţă totală de 800.000 de metri pătraţi, iar costul lor este de 540 de milioane de euro.

Porci pregătiţi pentru sacrificare în câteva luni

Conform descrierii proiectului, instalaţia are 30.000 de jgheaburi de alimentare, care sunt acţionate prin apăsarea unui buton din centrul de control. Compania doreşte să opereze o instalaţie de biogaz cu gunoiul de grajd de la animale. Aceasta ar putea furniza energie electrică şi termică pentru grajduri.

Condiţiile de lucru pentru lucrători sunt dificile: aceştia sunt dezinfectaţi şi testaţi înainte de a li se permite accesul în incintă. După aceea, nu li se permite să plece până la următoarea pauză - se presupune că doar o dată pe săptămână. Unii locuitori din zonă sunt mai puţin entuziasmaţi de această situaţie.

"Este de necrezut", a declarat un fermier dintr-un sat din apropiere. El şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la chestiunea mirosurilor atunci când giga-ferma va funcţiona la capacitate maximă. El a auzit că noii săi vecini au nevoie de doar câteva luni până când porcii sunt gata pentru sacrificare. La el durează un an.

China face eforturi mari pentru a-şi creşte producţia de carne de porc. Această ţară este considerată cea mai mare piaţă de carne de porc din lume, aproximativ jumătate din producţia mondială fiind consumată în China. În plus, ţara a fost grav afectată de pesta porcină africană în ultimii ani. Se presupune că instalaţiile de mari dimensiuni ar trebui să protejeze mai bine animalele de infecţii. În schimb, experţii avertizează că, în aceste condiţii, bolile animalelor s-ar putea răspândi mai rapid.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe