"E o insultă la adresa românilor" - Camelia Bogdan, dupa ce Netejoru s-a ales cu o pensie de 6500 de euro pe lună

Camelia Bogdan
Camelia Bogdan (Epoch Times România)

Camelia Bogdan, judecătoare exclusă din magistratură după ce l-a condamnat la închisoare pe Dan Voiculescu şi a mai şi dispus recuperarea a zeci de milioane de euro de la acesta, a criticat dur faptul că şeful Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru, iese la pensie urmând să aibă 6500 de euro pe lună. Pensia care îi va fi plătită lui Netejoru din banii daţi de cetăţeni la buget va fi mai mare decât salariul net pe care acesta îl încasează în prezent.

Netejoru iese la pensie după două mandate (primul prelungit prin OUG în perioada Dragnea) de-a lung cărora a fost acuzat că a transformat Inspecţia Judiciară într-un buzdugan politic care să îi zdrobească pe magistraţii incomozi puterii. Press Hub a scris că, anul trecut, Netejoru avea un salariu la IJ de 26.000 de lei pe lună net. Având în vedere că pensia magistraţilor este în cuantum de 80% din salariu brut din ultima lună de activitate, rezultă că acesta va încasa o pensie de aproximativ 32.000 de lei net pe lună, adică 6.500 de euro, pensie care e mai mare decât salariul.

"Este o anomalie pe care o permite sistemul judiciar şi, în general, ieşirea la pensie a unui personaj în condiţile în care presupusele ilegalităţi comise pe perioada mandatului trebuiau anchetate de autorităţi - fie că vorbim de DNA, fie că vorbim de CNATDCU care i-a muşamalizat plagiatul, fie că vorbim de Inspecţia Judiciară, pentru că dl inspector şef a avut plângeri şi la IJ pe care o conduce - este o insultă la adresa românilor, este pur şi simplu o înfrângere a tot ceea ce înseamnă esenţa statului de drept", a declarat Camelia Bogdan pentru Epoch Times, vorbind despre pensionarea lui Netejoru.

Bogdan a mai precizat că în prezent pe biroul procurorului general se află o plângere a ei contra unei ordonaţe de clasare în favoarea lui Netejoru, ordonanţă dată de Adina Florea, cea pe care Tudorel Toader şi-o dorea cu disperare la şefia SIIJ.

"În ceea ce mă priveşte, având în vedere că ordonanţa prin care i s-a dat o clasare domnului inspector şef, ultima ordonanţă de clasare din dosarul 552/2018 al DNA a fost clasat de SIIJ şi nu mi s-a comunicat soluţia de clasare - era vorba de o ordonanţă pe care nu aş fi semnat-o - am formulat o cerere de redeschidere a urmăririi penale adresând o plângere împotriva acestei ordonaţe de clasare, după desfiinţarea SIIJ.

În prezent, plângerea împotriva ordonanţei de clasare pe care a primit-o dl Netejoru de la dna Adina Florea (controversata procurorare care voia să o înfunde pe Kovesi) este pe masa procurorului general", a declarat Camelia Bogdan.

"Este foarte grav, deoarece promovarea în funcţiile cheie ale sistemului judiciar pe alte criterii decât cele meritocratice, promovarea în funcţii pe criterii politice ca un serviciu făcut infractorilor spune multe despre lipsa de independenţă a sistemului judiciar. În România, în condiţiile actuale noi nu avem stat de drept", a adăugat judecătoarea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne