Educaţie. Sute de dascăli au "aflat" la un curs online că "educaţia a ajuns un lucru drăcovesc" iar ei creează "ciumpalaci"

Sorin Cimpeanu - gov.ro
Sorin Cimpeanu - gov.ro (Epoch Times România)

Peste 600 de profesori au participat, vineri seară, la un curs de numerologie organizat de Asociaţia Numerologilor din România pe Zoom. Promovat printr-o “circulară” adresată inspectoratelor judeţene din învăţământ drept “proiect educativ”, cursul se intitula “Numerologia - o 9 legătură dascăl-elev”, şi nu fusese avizat de Ministerul Educaţiei, informează publicaţia Libertatea.ro.

Celor 600 de dascăli prezenţi li s-a spus, printre altele, în cele trei ore de curs, că ”educaţia a ajuns un lucru drăcovesc” iar ei creează „ciumpalaci care nu sunt buni la nimic”. Mai mult, cadrele didactice au fost învăţate cum să calculeze vibraţia destinului elevilor pentru „a-i aduce pe calea cea bună” şi cum să găsească „matriţa psiho-energo-informativă” ca profesorii să nu mai formeze „nişte ciumpalaci”.

„Cineva a zis că numerologia e o pseudoştiinţă, că nu ne ajută cu nimic. Dacă privim din perspectiva asta, şi psihologia este o pseudoştiinţă. […] Eu aş da o lege ca numerologia să fie învăţată în şcoală, cel puţin din clasa a 6-a. [...] Ştiinţa fără artă e lucru drăcovesc. Aşa a ajuns şi educaţia. A ajuns un lucru drăcovesc. […] Acum nu poţi intra fără mască în magazin, în avion, data viitoare nu o să poţi intra fără cip”, sunt câteva dintre afirmaţiile lui Anatol Basarab, numerolog, psiholog şi cofondatorul Asociaţiei Numerologilor din România, făcute în cadrul cursului menţionat.

Un jurnalist de la publicaţia citată povesteşte cum au decurs lucrurile la cursul online.

“La ora 18:30 aştept în faţa calculatorului să înceapă cursul de numerologie, despre care Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, spunea că e ‘o eroare nefericită’. Pe ecran răsar, una câte una, ferestrele cu chipurile profesorilor participanţi.

Microfoanele sunt închise, ‘ca să nu existe forfotă‘ ca la orele din şcoala online. Se ajunge la un număr de 600 de oameni live. În paralel, trag cu ochiul la un alt live care are loc în acelaşi timp, webminarul organizat de Colegiul Medicilor, în care medici şi autorităţi răspund la întrebări despre vaccinul împotriva COVID.

‘Numerologia ne ajută să ne dăm seama ce clasă avem. Natura îşi face treaba, spermatozoidul se întâlneşte cu ovulul, graviditatea s-a instalat, mai departe totul se petrece fără cunoaşterea noastră. Copilul va apare (sic!). Dar după ce l-am făcut, ce facem cu el?’, spune vocea unui bărbat din live-ul de pe Zoom”, a relatat jurnalistul, al cărui articol îl puteţi citi integral aici.

Ce spune ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a promis, într-o declaraţie făcută la Digi24, că va da sancţiuni, după ce Inspectoratul şcolar din Galaţi le-a trimis profesorilor informaţii despre un seminar de numerologie.

“Aşa cum directorii sunt numiţi prin semnătura inspectorului general, confirmată de consiliul de administraţie, şi inspectorii generali sunt numiţi de către ministru. Ei au o numire de ministru. Voi analiza situaţia conform legislaţiei şi foarte rapid voi decide. A vorbit secretarul de stat de învăţământ superior, pentru că eu am avut o problemă de autoritate, nu mă sfiesc să recunosc, nu mi-a răspuns la telefon, dar va răspunde.

Că a făcut o greşeală, că n-a înţeles conţinutul adresei. Dar să nu coborâm nivelul. Nu numai că e intolerabil, dar e şi periculos să promovezi printr-o reţea a sistemului de educaţie astfel de idei. Formarea profesorilor pentru predarea online e infinit mai importantă decât numerologia în acest moment”, a declarat ministrul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne