Efectul protestelor. Corpul de Control al primului-ministru merge peste Romsilva

La două zile după ce mii de persoane au protestat la Guvern faţă de creşterea explozivă a preţului la masa lemnoasă, Cioloş îşi trimite oamenii în control la Romsilva.
Protest în faţa clădirii Executivului, pentru a trage un nou semnal de alarmă asupra blocajului din domeniul forestier.
Protest în faţa clădirii Executivului, pentru a trage un nou semnal de alarmă asupra blocajului din domeniul forestier. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Corpul de Control al primului-ministru a început o acţiune de control la Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, anunţă Guvernul.

Perioada supusă controlului este din 1 ianuarie 2014 până în prezent, iar obiectivele controlului sunt, potrivit Guvernului, verificarea respectării dispoziţiilor legale cu privire la organizarea şi funcţionarea entităţii controlate, verificarea respectării dispoziţiilor legale şi a reglementărilor interne cu privire la îndeplinirea atribuţiilor specifice, precum şi alte aspecte relevante pentru acţiunea de control, se precizează în comunicatul de presă remis de Guvern Epoch Times.

Acţiunea anunţată de Guvern are loc la două zile după ce mii de oameni veniţi din toată ţara au protestat în faţa Guvernului împotriva creşterii cu 300% a preţului minim de pornire la licitaţiile de vânzare a masei lemnoase.

Nemulţumiţi că această creştere le pune afacerile pe butuci, reprezentanţii industriei lemnului şi mobilei au cerut guvernului să reprogrameze licitaţiile la preţul de pornire de anul trecut şi să modifice HG 924/2015, regulamentul de valorificare a masei lemnoase, şi să anuleze decizia directorului Romsilva astfel încât să se revină la decizia din 2010, care indexa preţurile cu indicele de inflaţie anuală. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici