Egiptul deblochează Canalul Suez

Nava Ever Givern blocând canalul Suez, 24 martie 2021
Nava Ever Givern blocând canalul Suez, 24 martie 2021 (ContainerNews)

Nava cargo „Ever Given”, care a blocat Canalul Suez marţi, provocând cel mai mare ambuteiaj maritim din lume şi provocând pierderi astronomice comerţului global, a fost repusă în circulaţie.

Nava de marfă „Ever Given”, care a blocat Canalul Suez de la începutul săptămânii trecute, a fost eliberată de echipele de salvare luni, la ora locală 04:40, a declarat Inchcape Shipping Services, un furnizor de servicii maritime.

"MV Ever Given a fost deblocată cu succes la ora locală 04:30, 29/03/2021. În prezent este în siguranţă. Vor urma mai multe informaţii despre paşii următori odată ce vor fi cunoscuţi", a specificat Inchcape Shipping Services într-un tweet.

Potrivit autorităţii egiptene a canalului Suez (SCA), nava imensă este aproape total poziţionată în direcţia potrivită.

Canalul Suez a fost blocat de marţi, când nava-container de 224.000 de tone, cu o lungime de 400 de metri, „Ever Given”, îndreptându-se din China către Olanda, a izbit malul canalului pe fondul vânturilor puternice şi al unei furtuni de nisip care a afectat vizibilitatea.

Blocarea canalului, cea mai scurtă rută maritimă între Asia şi Europa, prin care trece aproximativ 12% din comerţul global, a declanşat o creştere a preţurilor ţiţeiului pe pieţele internaţionale, deoarece numeroase tancuri petroliere au fost afectate de perturbări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe