Elena Udrea, dezamăgită: Unii bărbaţi spun acum că nici nu respirau dacă nu îi lăsam eu

Elena Udrea, invitată cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015
Elena Udrea, invitată cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015 (Epoch Times România)

La ieşirea de la Curtea Supremă, unde s-a judecat cererea DNA de arestare preventivă, fostul ministru al Turismului, Elena Udrea le-a declarat reporterilor prezenţi că noul Cod Penal răsplăteşte extrem de bine denunţurile, astfel că mulţi sunt tentaţi să facă denunţuri frauduloase doar ca să rămână în libertate, dând de înţeles că acest lucru s-a întâmplat şi în cazul ei.

"A trebuit să vorbesc despre lucrurile pe care le-am făcut ca ministru şi de care eu sunt mândră. Îmi pare că lucrurile acestea sunt puse sub semnul întrebării din cauza unora care n-au reuşit să înţeleagă care a fost rolul lor într-un minister, nici care a fost (..) Nu sunt chiar cu ochii înlăcrimaţi, dar e trist să vezi că lucrurile de bună credinţă pe care le-ai făcut sunt puse sub semnul întrebării de oameni care au fost acolo, oameni din jurul tău care au fost acolo şi ştiu exact", a afirmat Elena Udrea.

Fosta şefă PMP s-a declarat dezamăgită de faptul că o mulţime de oameni nu au curajul să îşi asume fapte, care nu au curajul să îşi asume lucrurile pe care le-au făcut. Politicianul notează că "unii bărbaţi spun acum că nici nu respirau dacă nu îi lăsa să respire Elena Udrea".

"Va amintiţi spre exemplu, că în 2010 am spus public la o conferinţă să meargă la DNA dacă cineva le cere şpagă în minister, să meargă la DNA dacă cineva invocă numele meu în faţa lor, dacă cineva invocă numele vreunei firme care ar avea legătură cu mine, pentru că lucrurile acestea sigur nu sunt adevărate, sau dacă este vorba de a li se cere şpagă sigur lucrul acesta trebuie reclamat la DNA. Aveam informaţii că se întâmplă lucrul acesta în general", a subliniat Elena Udrea.

În calitate de om politic, fosta şefă PMP pretinde că a făcut multe greşeli, ca orice politician, cu bune şi cu rele, dar este totuşi una dintre cei care susţin că lucrurile trebuie schimbate şi trebuie schimbat şi cadrul legislativ. Însă ca ministru, este de părere că a fost un ministru bun.

"Îmi reproşez multe, dar ce mai contează? Fiecare răspunde pentru ceea ce face. E o situaţie creată de noul Cod Penal în care oricine face un denunţ, e extrem de bine răsplătit lucrul acesta, beneficiază de măsuri preventive uşoare. Atunci oamenii, mai ales cei cu caracterul slab, sunt tentaţi să facă denunţuri frauduloase doar ca să rămână în libertate. Pe de altă parte, după ce stai trei luni în arest preventiv, probabil că şi caracterele mai puternice se înmoaie şi oamenii care de regulă nu ar face astfel de lucruri ajung să mintă să spună ceea ce aşteaptă anchetatori doar ca să iasă", a remarcat Elena Udrea.

În ceea ce priveşte finanţarea campaniilor PDL de către Dorin Cocoş, fostul ministru susţine că era la curent cu acest lucru însă nu ştia detaliile acestor operaţiuni.

"Aşa se finanţează campaniile electorale. De ce vă prefaceţi că nu ştiţi? Toată societatea, toată presa, toată lumea politică se preface că nu ştie. Întrebaţi-i şi pe domnul Iohannis şi pe domnul Ponta cum şi-au finanţat campaniile. Ştiam că Dorin Cocoş finanţează campaniile PDL. Nu ştiam în ce fel şi cu ce sume", a declarat Elena Udrea.

"Mi-era şi jenă acolo să le spun oamenilor pentru că făceam parte dintr-un guvern care n-a făcut nimic pentru a îmbunătăţi condiţiile. Condiţii în care stau şi poliţiştii care lucrează acolo. Eu înţeleg această satisfacţie a opiniei publice, da, cei vinovaţi să plătească, dar plata nu e umilirea în condiţiile acelea", a mai afirmat Elena Udrea, vorbind despre condiţiile din arest.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.