Elena Udrea îl avertizează cu instanţa pe redactorul şef al Gazetei Sporturilor

Elena Udrea
Elena Udrea (Epoch Times România)

Elena Udrea, aflată în centrul unei investigaţii a Gazetei Sporturilor, care a acuzat-o de implicare într-o serie de ilegalităţi în organizarea galei Bute, a declarat vineri că respinge "categoric orice acuzaţie de corupţie în activitatea mea şi a angajaţilor Ministerului Dezvoltării în Gala Bute" şi l-a ameninţat pe Cătălin Tolontan, redactor-şef, că se poate aştepta inclusiv la acţiuni în justiţie pentru afirmaţiile pe care le-a făcut.

"Am promovat România şi brandul turistic, şi am avut conform înţelegerii cu organizatorii Galei de Box a lui Lucian Bute cel mai mare rating şi am făcut o plată mai mică decât ne-am înţeles iniţial”, a spus Elena Udrea. “Totul a fost legal. E exclus ca eu să fi beneficiat de orice avantaj. Astăzi văd că de fapt acuzaţia e că mi-am făcut imagine, dar m-au fluierat câteva mii de oameni la Gala Bute”, a declarat Udrea, citată de Hotnews.

În replică, jurnalistul Cătălin Tolontan o îndeamnă pe Elena Udrea "să mai citească o dată ordonanţa DNA: procurorii susţin că această gala a fost o ilegalitate cap - coadă, dar acest lucru nu-l stabilim nici noi, nici procurorii, nici Elena Udrea, ci instanţa. Oricum, e un progres democratic pentru Elena Udrea să mă dea în judecată şi nu să mă ameninţe, aşa cum cum a făcut-o în 2009, când a ajuns în raportul Departamentului de Stat al SUA pentru că ameninţa jurnaliştii.

Reamintim că joi, Gazeta Sporturilor a publicat o investigaţie din care reieşea că Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, a intrat în vizorul procurorilor DNA pentru "infracţiunile din achiziţiile publice în cazul Galei Bute”. Citând surse judiciare, GSP arată că Elena Udrea, deşi şi-a delegat semnătura pe parcursul mandatului către secretarul general al ministerului, a fost direct implicată în Gala Bute, "o afacere cu toate ingredientele de imagine, de partid şi de business necesare".

Investigaţia GSP, publicată şi pe blogul lui Cătălin Tolontan, arată că firma Termogaz Company Haţeg a familiei Gărdean, "unul dintre marii sponsori ai PDL şi beneficiar al banilor oferiţi de ministerul Elenei Udrea", i-a plătit lui Rudel Obreja, organizatorul Galei Bute, 2 milioane de lei, exact cât mai avea nevoie acesta pentru a-şi achita creditul luat de la BRD şi garantat de minister pentru Gala Bute.

"Firmele din Haţeg, din Petroşani şi din Bucureşti deţinute sau controlate de familia Gărdean au câştigat în ultimii ani contracte de peste 100 de milioane de euro din bani publici. Ele au primit fonduri pentru pârtii de schi, telegondole, drumuri, bazine de nataţie şi multe alte investiţii. Sumele cele grase au fost dedicate de ministerul Elenei Udrea şi de primăria lui Tiberiu Iacob Ridzi (soţul Monicăi Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului şi Sportului, condamnată la închisoare pentru fapte de corupţie n.r.)", arată investigaţia GSP, publicată pe blogul jurnalistului Cătălin Tolontan.

Conform GSP, finanţarea cu fonduri publice a galei de box Bute, sub pretextul promovării brandului de ţară a fost o modalitate de a masca plăţi clientelare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne