Elena Udrea, sub control judiciar: "Mai pot să vorbesc cu mama, cu şoferii mei"

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a fost pusă sub control judiciar, deputata acuzând că noul dosar în care s-a luat această măsură faţă de ea ar avea drept scop terfelirea lui Traian Băsescu.
Elena Udrea
Elena Udrea (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Deputata Elena Udrea a fost pusă, joi, de procurorii anticorupţie, sub control judiciar într-un nou dosar care vizează campania electorală din 2009 pentru alegerile prezidenţiale, relatează ziare.com.

Pe numele său există patru acuzaţii de spălare de bani, a declarat Elena Udrea în faţa sediului DNA, potrivit sursei citate.

"Pe de-o parte cred că acest dosar are menirea să mute atenţia de la colapsul de imagine al DNA. Pe de altă parte este un dosar de precampanie electorală care se referă la finanţarea unor acţiuni de publicitate din campania electorală din 2009 pentru preşedinţia României. (...)

Este perioada de precampanie şi cred că numele lui Traian Băsescu trebuia terfelit, că am văzut cu toţii ce campanie se face pe Facebook cu conturi false pentru domnul Cioloş", a spus deputatul.

Udrea a comentat, în cheie ironică, şi faptul că procurorii i-au cerut să nu vorbească cu mai multe persoane: "Viaţa mea se simplifică că am trei liste lungi de persoane cu care nu am voie să vorbesc. Mai pot să vorbesc cu mama, cu şoferii mei", a spus ea. Întrebată dacă are voie să discute cu Traian Băsescu, aceasta a spus că da, pentru că nu este cercetat în dosar.

Reamintim că astăzi la DNA s-au prezentat, pe lângă Elena Udrea şi Ioana Băsescu - fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, şi Dan Andronic şi Gheorghe Nastasia, denunţător în dosarul Gala Bute, care a fost pus şi el sub control judiciar.