Eliminarea supra-accizei la carburanţi şi a supra-impozitării contractelor part-time, aviz pozitiv în Comisia de Buget

Benzină vs Diesel vs GPL
Benzină vs Diesel vs GPL (Facebook)

Eliminarea supra-accizei la carburanţi şi supra-impozitarea contractelor part-time au primit aviz pozitiv, marţi, în Comisia pentru Buget, Finanţe, Bănci a Camerei Deputaţilor.

"Am reuşit astăzi, alături de colegii mei din Partidul Naţional Liberal, să votăm în Comisia de Buget, Finanţe, Bănci, eliminarea supra-accizei la carburanţi, una dintre cele mai proaste soluţii găsite de socialişti pentru a aduce bani la buget. Această măsură nu a adus mari sume în plus la buget, în schimb a produs scumpiri în lanţ, atât la carburanţi cât şi la majoritatea produselor alimentare şi a celor care fac parte din coşul zilnic. Ne aşteptăm la o reacţie din piaţă şi la o reducere a preţului la carburanţi, un lucru de care vor beneficia enorm atât marii consumatori, precum transportatorii, dar şi persoanele fizice care deţin o maşină personală. Eliminarea acestei supra-accize se va regăsi direct în buzunarul românilor", a declarat Bogdan Huţucă, liderul PNL Constanţa.

Un alt proiect liberal care a trecut în comisie a fost eliminarea supra-impozitării contractelor part-time.

"PSD a obligat persoanele care sunt angajate part-time, să plătească contribuţii la nivelul unui program de muncă de 8 ore. Acest lucru a afectat piaţa muncii şi a făcut ca numeroase persoane care aveau şi alte activităţi, precum studiul sau creşterea unui copil, să fie obligate să renunţe la muncă, deoarece nu mai puteau plăti contribuţiile către statul român. Eliminarea supra-impozitării, adică a unui regim discriminatoriu, va debloca piaţa muncii şi va genera noi locuri de muncă. În perioada următoare va creşte numărul contractelor de muncă, deoarece multe persoane se vor întoarce să muncească legal, conform timpului pe care îl pot aloca unei activităţi şi conform nevoilor lor. Acest lucru va aduce o flexibilitate crescută pe piaţa muncii, o flexibilitate ce va fi benefică atât angajatorilor cât şi angajaţilor", a precizat Bogdan Huţucă.