Elon Musk aruncă o nouă "bombă": Twitter i-ar fi favorizat pe cei de stânga în alegerile din Brazilia

Elon Musk
Elon Musk (Getty Images)

Noul proprietar al Twitter, Elon Musk, continuă seria dezvăluirilor privind implicarea în politică a platformei nou achiziţionate, pe vremea administraţiei anterioare. Concret, Musk afirmă că există indicii îngrijorătoare potrivit cărora Twitter a influenţat masiv alegerile din Brazilia, informează publicaţia austriacă Exxpress.

Vestea a fost dată la câteva ore după ce noul şef al Twitter dezvăluise cum echipa platformei amintite a vrut să muşamalizeze scandalul din jurul lui Hunter Biden.

Mulţi au bănuit-o deja, unii au ştiut-o: Twitter încearcă să influenţeze opinia publică. Noul proprietar al platformei de socializare, Elon Musk (51 de ani), a dezvăluit acest lucru pentru prima dată sâmbătă seara, relatează Exxpress. Numai că această primă dezvăluire ar putea să nu fie sfârşitul poveştii, aşa cum a indicat Musk. Acesta ar putea fi doar începutul altor revelaţii care vor urma.

"Am văzut postări îngrijorătoare"

După ce celebrul multimiliardar a făcut publice încercările fostei echipe de pe Twitter de a bloca şi ştergere informaţii incomode privind scandalul legat de fiul actualului preşedinte american, curiozitatea multor utilizatori Twitter a fost stârnită, iar unul dintre aceştia, Avi Yemini, de la site-ul de dreapta Rebel News Australia, chiar l-a întrebat direct pe Musk printr-un mesaj pe Twitter: "Poţi afla ce alte alegeri au fost 'editate' de către regimul Twitter anterior?".

"Am văzut multe tweet-uri îngrijorătoare cu privire la recentele alegeri din Brazilia. Dacă aceste tweet-uri sunt adevărate, este posibil ca personalul Twitter să fi favorizat candidaţii de stânga", a răspuns prompt Musk.

Plângeri din Brazilia de la începutul lunii noiembrie

Elon Musk a promis deja, la începutul lunii noiembrie, să investigheze motivul pentru care mai multe personalităţi de dreapta din Brazilia au fost eliminate de pe Twitter. Anterior, unele voci proeminente se plânseseră că li se refuză libertatea de exprimare.

De exemplu, Twitter Brasil a blocat profilurile a trei politicieni de dreapta care au fost aleşi recent în Congres: Carla Zambelli, Gustavo Gayer şi Nikolas Ferreira care a obţinut 1,5 milioane de voturi şi are 2 milioane de urmăritori. Aceştia şi alţi susţinători ai preşedintelui Jair Bolsonaro fuseseră eliminaţi anterior de pe platformă.

Musk: "Mă voi ocupa eu de asta"

Cu toţii au criticat decizia, inclusiv Paulo Figueiredo Filho, nepotul lui Joao Figueiredo, preşedintele militar al Braziliei între 1979 şi 1985, în prezent comentator la Jovem Pan, un post de presă de dreapta.

"Hei, Elon Musk, compania ta a impus o cenzură ideologică draconică asupra dreptului la libera exprimare al poporului brazilian. Ne aflăm într-un moment critic al istoriei noastre! Ce se întâmplă aici? Am crezut că ai cumpărat Twitter tocmai din acest motiv! Ridicaţii cenzura ACUM!", a scris el pe Twitter.

"O să mă uit", a răspuns Musk - şi se pare că de atunci nu a stat degeaba, ci a şi găsit ceva în cursul investigaţiilor iniţiale.

Ecou uriaş pe Twitter în rândul brazilienilor

Reacţia la noua postare de pe Twitter al lui Musk din 3 decembrie a fost enormă, în special în rândul utilizatorilor brazilieni de Twitter, ceea ce nu este surprinzător.

"Ceea ce am trăit în Brazilia a fost suprarealist: conturi de politicieni de dreapta care nu puteau vorbi despre alegeri şi ale căror conturi au fost blocate de Twitter. Ai putea verifica aceasta Elon Musk", scrie unul dintre ei.

Altul relatează: "Adevărul este că sute de jurnalişti brazilieni au contact direct cu angajaţii Twitter din Brazilia. Aceşti jurnalişti au declarat că trebuie verificate conturile, au cerut blocarea altor conturi etc.".

De asemenea, s-au auzit voci adverse, care au acuzat oamenii de dreapta că răspândesc ştiri false şi au justificat astfel abordarea Twitter.

Ei bine, un lucru este cert: după ultimele dezvăluiri, publicul poate spera mai mult ca niciodată la claritate. Elon Musk a susţinut că se va asigura de acest lucru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe