Elon Musk îl citează în instanţă pe cofondatorul Twitter Jack Dorsey

Miliardarul Elon Musk - stânga - şi Jack Dorsey, fostul CEO al companiei Twitter
Miliardarul Elon Musk - stânga - şi Jack Dorsey, fostul CEO al companiei Twitter

Elon Musk l-a citat în instanţă pe cofondatorul Twitter Jack Dorsey pentru comunicările sale cu directorii site-ului de socializare cu privire la prevalenţa conturilor false sau boţilor pe platformă.

Potrivit Financial Times, acest fapt vine ca parte a luptei legale a lui Musk, director executiv al Tesla, de a renunţa la contractul său de 44 de miliarde de dolari pentru cumpărarea Twitter, în primul rând din cauza a ceea ce el susţine că a fost o "denaturare a numărului de utilizatori activi ai companiei de socializare".

Dorsey, care a demisionat din funcţia de director executiv al Twitter în noiembrie, a fost un susţinător entuziast al ofertei lui Musk de preluare a Twitter. În aprilie, el l-a descris pe Musk drept „singura soluţia în care am încredere” pentru a rezolva problemele platformei, adăugând: „Am încredere în misiunea lui de a extinde lumina conştiinţei”.

În dosar se solicită orice comunicare între Dorsey şi directorii săi începând cu 1 ianuarie 2019 care ar putea fi relevantă pentru „impactul sau efectul conturilor false sau spam asupra afacerilor şi operaţiunilor Twitter”.

De asemenea, s-au cerut discuţii şi înregistrări cu privire la utilizatorii activi zilnici monetizabili (mDAU), pentru evaluarea bazei de utilizatori a Twitter, documente sau comunicări cu privire la înţelegerea cu Musk, posibilitatea ca acesta să se alăture consiliului de administraţie al Twitter şi participaţia sa în companie.

Cererea este cel mai recent efort, de ambele părţi, de a strânge informaţii de la zeci de persoane cu privire la înţelegerea respectivă, în timp ce este de aşteptat să înceapă un proces la Curtea Cancelariei din Delaware pe 17 octombrie şi să dureze cinci zile.

Săptămâna trecută, judecătoarea Kathleen McCormick a ordonat companiei Twitter să predea documente de la Kayvon Beykpour, un fost director executiv care a fost demis de actualul şef al Twitter, Parag Agrawal, în mai.

Beykpour, fostul director general pentru produse de consum, ar putea oferi mai multe informaţii despre baza de utilizatori a companiei şi despre încercările acesteia de a se extinde. Luna aceasta, Musk a oferit propria sa estimare a numărului de utilizatori falşi sau bots, ca reprezentând cel puţin 10% din toţi utilizatorii Twitter, în comparaţie cu cifra de mai puţin de 5% pe care Twitter a susţinut-o în mod repetat.

Twitter a numit estimarea independentă a lui Musk „inexactă din punct de vedere faptic, insuficientă din punct de vedere juridic şi irelevantă din punct de vedere comercial”.

În august, Musk i-a citat pe Goldman Sachs şi JPMorgan Chase pentru detalii cu privire la modul în care băncile de pe Wall Street au sfătuit Twitter în legătură cu afacerea litigioasă.

Twitter a lansat, de asemenea, o reţea largă în culegerea de informaţii, trimiţând citaţii către grupuri şi personalităţi influente din cercul lui Musk, inclusiv Founders Fund al lui Peter Thiel şi investitorii David Sacks şi Marc Andreessen.

Un avocat care îl reprezintă luni pe Musk a refuzat să comenteze ultimul dosar, iar un purtător de cuvânt al Twitter a refuzat să facă vreun comentariu pe subiect.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură