Elveţia. Un cocoş condamnat de instanţa de judecată: "Cânta de 44 de ori pe zi"

Episodul a avut loc într-o zonă rurală din apropiere de Zurich. Pasărea a fost condamnată să rămână într-un mediu izolat timp de zece ore pe zi
Cocoş
Cocoş (Epoch Times România)

Un tribunal elveţian a "condamnat" un cocoş, deoarece a deranjat tot cartierul cu cântatul lui clasic.

Un cocoş a fost dat în judecată, iar reclamanţii au câştigat procesul... Relaţiile dificile de vecinătate, obsesia pentru somn şi de a sta în linişte într-o zonă rurală din apropiere de Zurich s-a transformat într-un caz juridic inedit.

Localnicii exasperaţi au numărat şi înregistrat cântecul cocoşului, care a cântat chiar şi de 44 de ori pe zi, fără a face diferenţa între răsăritul şi apusul soarelui. Prin intermediul unei aplicaţii au analizat nivelul zgomotului generat de cocoş şi s-a confirmat că “strigătul” păsării a atins 84 de decibeli, prea mult pentru a fi tolerat.

Hotărârea este fără recurs iar cântatul cocoşului va fi tolerat doar în momente stabilite: de la 8 la 22 în timpul săptămânii şi de la ora 9 în timpul sărbătorilor. Mult mai mare este însă cheltuiala proprietarului cocoşului care, în restul timpului, va trebui să-l ţină închis într-un loc izolat fonic.