Emeric Ienei, operat pe cord la Cluj-Napoca

.
. (Epoch Times România)

Fostul antrenor al echipei naţionale de fotbal a României şi al echipei Steaua este supus unui operaţii pe cord, care a început duminică dimineaţă, la Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu", din Cluj-Napoca. Medicii urmează să îi pună patru by-pass-uri, durata estimativă a procedeului fiind de patru ore.

Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat că a vorbit cu medicii despre starea lui Ienei şi ca acesta nu este în pericol, operaţia fiind una de rutină, care nu pune probleme deosebite.

"Am auzit că este internat, am ajutat şi eu la demararea bună a lucrurilor, pentru că ne-a sunat fiica dânsului, Cristina, şi am dat şi eu nişte telefoane, nu puteam să fac mai mult, pentru că plecăm la Târgu Jiu. Am vorbit cu medicii de acolo, este stabil, nu este în pericol şi va face o operaţie care este o operaţie de rutină, nu pune probleme deosebite. Îi dorim să treacă cu bine peste operaţie, care va fi azi (sâmbătă - n.r.) sau mâine dimineaţă (duminică - n.r.), şi îi dorim însănătoşire grabnică", a spus Mureşan.

Ienei a fost internat, vineri seară, la Institutul Inimii "Nicolae Stăncioiu" din Cluj-Napoca, unde i s-au făcut mai multe investigaţii.

El a fost antrenorul care a câştigat, alături de Steaua, Cupa Campionilor Europeni în 1986 şi a fost selecţionerul României la turneul final al Cupei Mondiale din 1990 şi al Campionatului European din 2000.