Epoch Times are dreptate din nou: Se ascute lupta din Partidul Comunist: o nouă explozie zguduie China [video]

Liderul comunist al momentului, Xi Jinping (D) şi un predecesor al său, Jiang Zemin (S), în Beijing 30 septembrie 2014.
Liderul comunist al momentului, Xi Jinping (D) şi un predecesor al său, Jiang Zemin (S), în Beijing 30 septembrie 2014. (Feng Li/Getty Images)

Marţi dimineaţă ora locală, o nouă explozie la o uzină chimică a zguduit din nou China - de data aceasta în provincia Shandong, conform mass mediei de stat Xinhua.

În acest moment nu există estimări ale numărului de victime.

Explozia pare să facă parte dintr-o serie de incidente care au zguduit oraşul port Tianjin, generând 145 de victime şi producând daune extrem de mari.

Acest ultim incident ridică semne serioase de întrebare privind motivul exploziilor în serie care zguduie China în ultimile săptămâni.

O sursă internă a Epoch Times cu rang înalt din Partidul Comunist a declarat în condiţii de anonimat că exploziile recente sunt legate de lupta pentru putere care se dă în sânul Partidului Comunist, între vechea gardă - numită Banda de la Shanghai, strânsă în jurul fostului dictator comunist Jiang Zemin - şi aripa reformatoare din Partid reprezentată de actualul preşedinte Xi Jinping.

Ascensiunea preşedintelui actual, Xi Jinping, la putere a fost marcată de cel puţin două lovituri de stat eşuate, organizate de durii corupţi din Partid pentru a împiedica transferul de putere. Xi Jinping a scăpat din acestea şi a început o campanie de epurare sub stindardul luptei anti-corupţie, care a făcut victime importante printre oficialii de rang înalt din Partid - notabile fiind numele lui Zhou Yongkang, fostul şef al Securităţii chineze şi Bo Xilai, unul dintre cei mai bogaţi magnaţi şi lideri de Partid.

Mai multe amănunte aici.

Martorii oculari afirmă că au auzit o explozie singulară la uzina din Dongying la scurt timp după miezul nopţii, ora locală.

O sursă internă a Epoch Times cu rang înalt din Partidul Comunist a declarat în condiţii de anonimat că exploziile recente sunt legate de lupta pentru putere care se dă în sânul Partidului Comunist

Radioul de stat şi varianta chineză de twitter - microbologul Weibo - au publicat poze ale incidentului care a avut loc într-o regiune industrială.

Momentan nu există alte detalii despre incident.

Luna trecută o persoană a fost omorâtă în momentul în care a explodat o uzină chimică situată într-o altă parte a oraşului Shandong.

Pe 12 august, explozii succesive de o intensitate nemaivăzută au devastat un parc industrial în oraşul port Tianjin, omorând cel puţin 145 de victime şi generând un mic dezastru ecologic.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.